Pentru ca tot se gasesc urzici in anotimpul acesta m-am gandit sa fac o rulada numai buna ca aperitiv.
Ingrediente:
*aluat- reteta de aluat o gasiti aici
* umplutura
- o ceapa
- o jumatate de morcov
- 2 ciuperci mari
- o rosie
- o mana de urzici oparite
- o jumatate de ardei gras rosu
- sare
- dafin
Cum procedam:
1. Curatati si taiati ceapa, iar morcovul dati-l prin razatoare.2. Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei in care caliti ceapa si morcovul.
3. Adaugati rosia, ciupercile taiate si foita de dafin.
4. Dupa 3 minute opriti focul si adaugati urzicile oparite tocate, ardeiul gras taiat cubulete si sarea.
Nota!
Lasati umplutura sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.
5. Intindeti aluatul si puneti pe el umplutura, apoi rulati.
6. Puneti rulada in tava si intepati-o cu furculita din loc in loc si apoi dati-o la cuptor timp de 40 min la 180 °C.
7. Dupa ce scoateti din cuptor ungeti rulada cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti-o cu un prosop curat pentru cateva minute.
8. O feliati dupa ce s-a mai racit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.