luni, 9 aprilie 2012

Rulada cu ciuperci si urzici



     Pentru ca tot se gasesc urzici in anotimpul acesta m-am gandit sa fac o rulada numai buna ca aperitiv.


Ingrediente:

*aluat
- reteta de aluat o gasiti aici

* umplutura
- o ceapa
- o jumatate de morcov
- 2 ciuperci mari

- o rosie
- o mana de urzici oparite
- o jumatate de ardei gras rosu
- sare
- dafin

Cum  procedam:

1. Curatati si taiati ceapa, iar morcovul dati-l prin razatoare.
2. Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei in care caliti  ceapa si morcovul.

3. Adaugati rosia, ciupercile taiate si foita de dafin.
 4. Dupa 3 minute opriti focul si adaugati urzicile oparite tocate, ardeiul gras taiat cubulete si sarea.


Nota! 
 Lasati umplutura sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.


5. Intindeti aluatul si puneti pe el umplutura, apoi rulati.




6. Puneti rulada in tava si intepati-o cu furculita din loc in loc si apoi dati-o la cuptor timp de 40 min la 180 °C.

7. Dupa ce scoateti din cuptor ungeti rulada cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti-o cu un prosop curat pentru cateva minute.

8. O feliati dupa ce s-a mai racit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.