Avem nevoie de:
- 750 g faina
- 12 g drojdie
- 500 ml apa calduta
- 60 ml ulei de palmier
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta energic.
4. Se lasa la dospit 2 ore si iata rezultatul
Eu il folosesc aproape la orice de la pizza pana la cornuri si strudel. Este minunat.
Spor la lucru!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.