luni, 2 aprilie 2012

Aluat pufos (de post)

    Mi-am facut blog si hmmm... mi-a luat ceva timp sa ma hotarasc cu privire la prima mea postare... Dupa multe incercari, intr-un final am hotarat ca trebuie sa postez aceasta reteta de aluat "universal". E  simplu de realizat si foarte utila...


  Avem nevoie de:
- 750 g faina
- 12 g drojdie
- 500 ml apa calduta
- 60 ml ulei de palmier
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare

  Mod de preparare: 

  1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut  15-20 min.
  2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
  3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta  energic.
  4. Se lasa la dospit 2 ore  si iata rezultatul
  Eu il folosesc aproape la orice de la pizza pana la cornuri si strudel. Este minunat.
     Spor la lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.