marți, 10 aprilie 2012

Mini-rulouri cu scortisoara



Va invit la o portie de mini-rulouri delicioase servite cu o cafea tare.


Ingrediente:


- reteta de aluat o gasiti aici (hi, hi ca tot il numeam eu "aluat universal" ;))

- ulei
- zahar brun
- scortisoara

Cum procedam:

1. Dupa ce aluatul a dospit, il taiem in parti egale si il intindem.
2. Ungeti foaia de aluat cu putin ulei.


 3. Se presara zahar brun si scortisoara peste foaia de aluat.




4. Se ruleaza aluatul, se taie in bucati de 5 cm lungime, care se strag la unul din capete.


5. Puneti melcisorii intr-o tava si mai lasati 10 min  inainte de a da la cuptor.

6. Introduceti tava in cuptor 40 minute la 180 °C.


7. Cand scoateti de la cuptor, ungeti rulourile cu un amestec de apa si  zahar si acoperiti cu un prosop curat pentru 5 min. 

 Nota!
 Pentru aluat puteti inlocui apa cu lapte caldut (400 ml) si uleiul de palmier cu unt (50 g).

Un comentariu:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.