Au trecut deja două săptămâni de când am făcut tarta aceasta și numai cu gândul la ea stau. Sincer, o să
M-am inspirat din reteta păștii cu ciocolată de acum trei ani, acum am folosit ciocolată neagră de Sweeteria și Dulcișor din flori de cocos care dă o aromă aparte.
Ingrediente:
Aluat/bază:
- 350 g făină de grâu (tip 000)
- 50 g Dulcișor din flori decocos
- 100 g unt sărat (82% grăsime) moale
- 2 ouă medii
- 1 lgt esență de rom
Umplutură
(varianta 1)
- 400 g bănuți de ciocolată amăruie Sweeteria
- 60 g Dulcișor din flori de cocos
- 40 g unt nesărat (82 % grăsime)
- 6 ouă medii
- 2 lgț esență rom
- 1 praf sare
(varianta 2)
- 450 g bănuți de ciocolată amăruie Sweeteria
- 100 g Dulcișor din flori de cocos
- 100 g unt nesărat (82 % grăsime)
- 10 ouă medii
- 2 lgț esență rom
- 1 praf sare
Cum procedezi:
5. Pentru umplutură topești bănuții de ciocolată împreună cu untul într-un vas termorezistent, pe bain-marie. Lași compoziția să se răcorească 3-4 minute. Spargi ouăle într-un bol și le bați lejer cu ajutorul unui tel împreună cu Dulcișorul din flori de cocos, sarea și esența de rom. Torni ciocolata topită și răcorită puțin câte puțin, amestecând continuu cu telul, până când se omogenizează totul.
6. Scoți tava cu baza tartei de la cuptor, torni umplutura, nivelezi și introduci în cuptor (treapta coacere uniformă) pentru 15 minute. (eu am lasat-o 20 și a crapat puțin, de aceea vă sfătuiesc să o lăsați mai puțin, 15 minute sunt suficiente) . O lași să se răcească complet înainte de a vă apuca de ronțăit la ea. Nu o băgați în frigider fiindcă se va întări, recomand să o serviți la temperatura ambientală.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.