Ne plac tare mult prăjiturile care se coc odată cu umplutura. Trebuie să vă mărturisesc că se realizează
foarte ușor, într-un timp destul de scurt, iar rezultatul este îmbietor.Vă garantez că dispare de pe masă cât ai clipi, pentru că este tare gustoasă!
Aluat:
- 600 g făină de grâu (tip 000)
- 10 g praf de copt
- 110 g Dulcișor granulat din flori de cocos Sweeteria
- 250 ml apă minerală carbogazoasă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1/8 lgț sare
Umplutură:
Cum procedezi:
1. Preîncălzești cuptorul la
180 grade Celsius.
2. Tapetezi o tavă (38x25 cm)
cu hârtie de copt.
3. Cerni făina într-un vas,
adaugi praful de copt și amesteci.
4. Într-un castron amesteci
Dulcișorul din flori de cocos cu apa minerală, sarea și
uleiul de floarea soarelui. Torni amestecul peste ingredientele uscate și
amesteci cu o lingură, apoi frămânți până cand obții un aluat omogen.
5. Împarți aluatul în două
bucăți egale. Pe o hârtie de copt întinzi fiecare bucată de aluat de
dimensiunea tăvii.
6. Pui prima foaie de aluat în
tavă, torni gemul (eu am amestecat doua tipuri de gem, însă voi puteți pune
orice fel de gem vă este pe plac), nivelezi, apoi pui cealaltă foaie de blat
deasupra umputurii.
7. Introduci tava în cuptor
pentru 40-50 minute treapta de coacere uniformă.
8. Scoți tava din cupptor și
lași prăjitura să se răcească complet în tavă. Duoă ce s-a răcit o porționezi
după preferință și pudrezi cu Dulcișor din flori de cocos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.