luni, 23 martie 2020

Salata de quinoa cu maioneza

    Sursa de inspiratie a acestei retete a fost sotul meu. Fiersesem o cantitate dubla de quinoa pentru
salata de quinoa cu fructe, iar sotul meu a crezut ca sunt icre. :) Asa a luat nastere salata de "icre" de quinoa, care pentru vegani poate fi un inlocuitor bun pentru icrele de peste. 
   Quinoa este o planta inrudita cu spanacul, dar se prepara precum cerealele. Aduce organismului toate beneficiile pe care le aduc in mod normal cerealele, insa de mentionat este faptul ca poate fi consumata si de persoanele cu boala celiaca fiind o planta ce nu contine gluten. Este bogata in proteine, saruri minerale, fibre si vitamine. Mai multe detalii despre quinoa gasiti AICI
    Va recomand sa o comandati online pe Sano Vita alaturi de alte ingrediente sanatoase. Daca le comandați direct de pe site-ul https://www.sanovita.ro/ primiți 15% reducere de fiecare dată când introduceți codul ''biochimistlacratita''.  La fiecare comanda plasata primiti 15 % reducere doar punand codul mentionat anterior






INGREDIENTE:

  • 100 g quinoa alba
  • apa
  • 2 cepe rosii 
  • 4 linguri maioneza vegetala
  • sare
  • piper

Maioneza 


Cum procedezi:

  1. Speli quinoa in 4-5 ape, apoi o lasi la inmuiat in doua cesti de apa pentru doua ore. 
  2. Scurgi quinoa si o pui la fiert in 200 ml apa cu putina sare pentru 10 minute. 
  3. Opresti focul si o lasi acoperita cu un capac pret de cateva minute.
  4. O toni intr-o sita si o lasi la scurs pana se racoreste complet. Timp in care prepari maioneza  - gasiti reteta cu video pe Lecturi si Arome. Multumesc, Claudia! 

Maioneza:

  1. Torni laptele de soia, uleiul intr-un vas inalt. 
  2. Introduci blenderul in vas, apoi pornesti blenderul si mixezi pentru 1-2 minute. Adaugi sare, piper, zeama de lamaie si mixezi cateva secunde. Daca doresti poti adauga si mustar.  Iese multa maioneza, insa noi vom folosi doar 4 linguri, pe restul o puteti folosi in decursul a cateva zile. 

     Torni quinoa scursa intr-un vas, toci ceapa marunt si o adaugi peste quinoa impreuna cu cele 4 linguri de maioneza. Amesteci cu o lingura apoi potrivesti gustul de sare si piper. 
S-aveti pofta.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.