Inghețată de tapioca cu fragi si ciocolată   A zis cineva înghețată?! Trebuie să fim de acord că la temperaturile din zilele acestea cel mai
potrivit desert este înghețata. Dacă e realizată din perle de tapioca, fragi și ciocolată atunci e minunat!
  Sano Vita e un partener de nădejde când vine vorba de provizii sănătoase la preț accesibil, iar dacă le comandați direct de pe site-ul https://www.sanovita.ro/ primiți 15% reducere de fiecare dată când introduceți codul ''biochimistlacratita''.
Blat:

Budinca:

Cum procedezi:
Blat:
1. Pune curmalele într-un bol și toarnă apă caldă cât să le cuprindă. Procedează la fel cu migdalele și caju. Lasă totul la hidratat o oră. Scurge apa din migdale și caju, iar pe cea din apa în care au stat curmalele păstrezi 50 ml.
2. Pune migdalele, curmalele și nucile caju într-un blender cu putere mare și mixează-le până la consistența dorită, adugi apoi uleil de cocos topit și răcit împreună cu apa în care am hidratat curmalele si mai mixezi câteva secunde.


3. Tapetezi o tavă cu fund detașabil cu hârtie de copt, torni amestecul în tavă, îl nivelezi cu  o spatulă și introduci tava în frigider până în momentul în care torni budinca.

 Budinca:
1. Într-un vas neaderent hidratezi perlele de tapioca în 300 ml apă rece timp de o oră. Adaugi laptele de orez peste perle, aprinzi focul pe temperatură mică și amesteci continuu cu o spatulă timp de 8 minute, vei observa că perlele devin transparente.
2. În momentul acesta adaugi zahărul brut, amesteci, adaugi carobul (eu l-am adaugat nedizolvat, însă e  mai bine să îl dizolvi într-o lingură de lapte de orez pentru a nu forma cocoloașe), amesteci bine, adaugi ciocolata și amesteci bine. Mai lași pe foc încă 7 minute amestecând continuu.
3. Lași amestecul să se răcorească 10 min.
 [Dacă ai optat pentru gelatină o prepari conform instructiunilor și o adaugi în budinca .]
4. Iei deoparte 2 borcănele de bundincă (370 g fiecare, pe care le bagi in frigider) iar din ce a rămas torni 1/2  din cantitatea de budinca peste blat, adaugi fragile, pui restul de budincă apoi introduci in frigider pentru  o oră. După ce s-a închegat puțin  bagi tava în congelator pentru  3-4 ore.
Nota:   gelatina vegetală este necesară numai dacă serviți înghețata (ca și noi) după cele 3 ore de stat la congelator.
S-aveți poftă!

 

 

Comentarii