marți, 16 aprilie 2019

Pogăcele cu cașcaval

   
   Pogacelele astea sunt delicioase, nu sunt nici prea grase, nici uscate, sunt pufoase si aromate. Le-am
facut in repetate randuri si mereu se bucura de acelasi succes. Se mananca pana la ultima firimitura.

Ingrediente:


  • 600 g făină de grâu, tip 000
  • 200 g cascaval afumat Koliba
  • 100 g unt cu conținut redus de grăsime, Koliba(moale)
  • 50 g specialitate Koliba  (moale)
  • 100 ml lapte rece 
  • 2 ouă ( de la găini de curte)
  • 80 g măsline negre/verzi (fără sâmburi)
  • 20 g roșii uscate (2 bucăți).
  • 1/2 lgț sare
  • 8 g praf de copt

Cum procedezi:


1. Cerni 500 g de făina într-un  vas încăpător, adaugi praful de copt, cașcavalul răzuit, cele două tipuri de unt, laptele rece, ouăle, măslinele tocate, rosiile uscate tocate mărunt, oregano uscat și sarea.
2. Amesteci cu o lingură, până înglobezi toată făina, apoi frãmânți energic până obții un aluat omogen. Adaugi restul făinii și amesteci bine. Daca pare prea uscat mai adăugați o lingură de lapte și continuați frămâtarea până la  omogenizare.

3. Acoperi aluatul cu o folie alimentara si il introduci în frigider pentru 30 minute.
4. Încălzești cuptorul la 200 grade Celsius.
5. Intinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 0.7-1 cm și decupați cercuri cu o formă.

6. Transferi discurile pe tava tapetata cu hârtie de copt și introduci in cuptor, pentru 10-12 min.

S-aveti pofta!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.