Tarta cu ciocolata, in doua variante (de post) Dragii mei, vă arătam săptămâna trecută coșul cu produse Sano Vita. Era timpul să vin cu prima

rețetă pe care am redactat-o. Am redactat-o pe telefon... trebuie sa recunosc ca mi-e mult mai confortabil sa redactez retetele pe laptop insa de ceva vreme imi face figuratiuni si acesta.
  Pentru ca iubesc produsele Sano Vita si-mi indragesc cititorii, am o surpriza pentru voi. Aveti 15 % reducere la fiecare comanda plasata pe site-ul www.sanovita.ro daca introduceti codul promotional "biochimistlacratita". E mult mai convenabil sa va cumparati produsele preferate direct de pe site, la pret de producator cu beneficii la portofel. :)Ingrediente:
Baza:Umplutură

  • 320 g lapte de cocos (partea solida din conserva)
  • 300 g ciocolată neagră (75%)
  • 40 g unt de arahide
  • 50 g vişine (fără sâmburi, din sirop/compot)
  • 50 g cireşe (fără sâmburi, din sirop/compot)


Cum procedezi:
Bază:
1. Pregătești un bol în care cântărești făina, adaugi sarea, cafeaua solubila din orz, pudra de roscove, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

2. Într-un bol cântărești zahărul, adaugi apa rece și esența de vanilie/rom, și amesteci pâna la dizolvarea acestuia.

3. Torni soluția obținută la pasul 2 peste ingredientele uscate (de la pasul 1). Amesteca cu o lingura, apoi adaugă uleiul de cocos și frământă până când obții un aluat omogen. Acopera-l cu o folie si lasa-l sa se odihnească la rece pentru 15-20 min.


4. Preîncălzești cuptorul la 200 grade Celsius.
5. Scoți aluatul din frigider, îl împarți în două, il intinzi cu un sucitor, îl transferi in tăvile (o formă rotundă cu diametrul de18 cm, şi una dreptunghiulară cu dimensiunea de 12 x20 cm) tapetate cu hârtie de copt, laşi o margine de un deget, iar surplusul îl tai, înțepi aluatul cu o furculiță. (În momentul acesta poți x  pune o hartie de copt deasupra și poti turna niște bile sau fasole, sau orez. Eu am sărit pasul acesta fiidcă am vrut un aluat mai crescut. :)

6. Introduci tăvile în cuptor pentru 12-15 min.
7. După coacere scoți tăvile din cuptor, iar peste un blat (cât este încă fierbinte) pui untul de arahide și îl întinzi uniform (poti dubla cantitatea de unt daca doresti).Umplutură + asamblare
1. Rupi ciocolata în bucăţi şi o pui împreună cu partea solida a laptelui de cocos într-o cratiţă neaderentă. Pui cratiţa pe foc mic şi amesteci cu o spatulă până când ciocolata se topeşte complet. Omogenizezi bine, cântăreşti crema, torni 200 g de cremă în baza rotundă, peste untul de arahide topit (introduci tarta în frigider), iar restul cremei o introduci in frigider pentru 2-3 ore.


2. Scoţi crema din frigider şi o mixezi pentru 2-3 minute.

3. Pui în baza dreptunghiulară două linguri cremă, nivelezi, aşezi vişinele şi cireşele, pui deasupra două linguri de cremă, nivelezi.4. Restul cremei o pui într-un poş cu dui simplu şi şpriţezi deasupra. Introduci tarta în figider până în momentul servirii.


Comentarii