Snitele picante de soia (de post, la cuptor)

         
      Nu ştiu cum se procedează pe la casele altora, însă la a noastră utilizăm soia în alimentaţie atât în
perioadele de post, cât şi în afara acestora. Povesteam zilele astea cu o prietenă despre calitatea texturatelor din soia care mă întreba "pai cum soia nu-i tot soia indiferent de ambalaj?".  Ei bine nu, am tot încercat texturate din soia din surse diferite, şi am descoperit că cea de la Sano Vita este cea mai faină. Este faină atât la textură, cât şi la gust!
  Vă invit să vă convingeţi şi să comandaţi online pe www.sanovita.ro atât soia texturată, cât şi celelalte produse marca Sano Vita care sunt necesare reţetei introducând codul promoţional ''biochimistlacratita'' şi primiţi 15 % reducere la fiecare comandă plasată
 De  ce să comandaţi online? pentru că e mai simplu şi mai ieftin (aşa ca să vă faceţi o idee, soia texturat felii, 300 g, are preţul de 6,15 ron în magazin, iar pe site îl găsiţi la 3,59 ron).
Ingrediente:


Cum procedezi:
1. Înfierbântă 2 l de apă, pune puţină sare şi o foaie de dafin şi fierbe feliile de soia pentru 20 de minute. După fierbere pui feliile de soia la scurs într-o sită şi o laşi să se răcească complet. Presezi uşor feliile de soia în sită, cât să mai elibereze din excesul de lichid.
2. Pune făina într-un bol, adaugă praful de copt, amestecul de legume ardelenesc, sarea şi piperul după gust. Toarnă laptele de orez, sosul de soia, muştarul, şi amestecă bine cu un tel. Dacă pare prea gros aluatul mai adaugă una-două linguri de lapte de orez.
3. Încinge cuptorul la 200 grade Celsius şi tapetează o tavă standard de aragaz cu hârtie de copt.
4. Pune cele două liguri de făină într-o farfurie, iei apoi fiecare felie de soia, o treci prin făină pe toate părţile, o bagi în aluat, apoi o aşezi pe tavă lăsând o distanţă de 3-4 cm între ele, apoi presari deasupra lor mixul de seminţe. (Mie nu mi-au încăput toate în tavă aşa că am prăjit vreo 4 bucăţele - sunt cele mai rumene din imagine).
5. Introduci tava în cuptor pentru 12 minute, treapta coacere uniformă. 
6. După coacere scoţi tava din cuptor, laşi şniţelele să se răcorească uşor şi le desprinzi cu atenţie de pe  hârtia de copt.
Noi le-am împrietenit cu o salată de roşii cu avocado, însă voi puteţi să le combinaţi după bunul plac.
S-aveţi poftă!
Comentarii