vineri, 26 ianuarie 2018

Supă cremă de porumb și cartof dulce (vegană)


         O supă cremă de culoarea soarelui merge perfect pe vremea aceasta în care temperaturile sunt
cu minus. Îmi place foarte mult porumbul și aveam de multă vreme în plan să fac o supă în care să apară și el. 😻
 Ei bine supa aceasta se completează de minune cu crackerșii de la Nairn's. 💗

     Cracerșii din ovăz produși de Nairn's (brand scoțian cu mai bine de un secol de tradiție și experiență) sunt realizați din ovăz de cea mai bună calitate și au o serie întreagă de plusuri:
  • Fără făină de grâu – potrivite pentru persoanele cu intoleranță la gluten;
  • Nu conțin zahăr.
  • Sursă de energie – ideale pentru persoanele ocupate;
  • Conferă senzația de sațietate pe durata întregii zile – te ajută să sari peste snack-urile nesănătoase dintre mese (confirm lucrul acesta, două-maximum trei turtițe sunt suficiente pentru a te simți sătul)
  • Ajută la menținerea unui echilibru al nivelului zahărului din sânge – lucru extrem de important în cazul diabeticilor;
  • 100% Natural - nu conțin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranți, potențiatori de gust, conservanți sau alte chimicale. De asemenea, pâinicile și crackerșii nu conțin zahăr adăugat.
  

   Dacă v-am făcut poftă le puteți achiziționa crackerșii din magazinele Carrefour, MEGA IMAGE, Kaufland, DM, Bebe Tei, Naturalia sau online, pe Diverta.ro, AlimenteSpeciale.ro și BioPlanet.

 

 

Ingrediente:

  • 1 ceapă (180 g, curățată)
  • 2 morcovi (130 g, curățați)
  • 1 cartof dulce (380 g, curățat)
  • 1 conservă porumb (385 g)
  • 1 conservă lapte de cocos light (400 ml)
  • 400 ml apă/supă de legume
  • 1 lgț ghimbir pudră
  • 1/2 lgț turmeric
  • 1/2 lgț piper
  • 1 și 1/2 lgț sare
  • 1 lgț cimbru uscat
  • 1 lg ulei de măsline (presat la rece)
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • fulgi de chili 
  • biscuiți cackers din făină de ovăz integral (fără gluten)




Cum procedezi:

1. Încinge o cratiță neaderentă, adaugă uleiul de măsline și cel de floarea soarelui.
2. Toci ceapa cubulețe și morcovul grosier, și le pui la călit în uleiul încins două minute (cât să se înmoaie puțin). Adaugi apoi cartoful dulce tăiat cuburi, porumbul din conservă, sarea, piperul, cimbrul uscat, ghimbirul pudră, turmericul, laptele de cocos și apa. Pui un capac deasupra și lași totul la fiert timp de 10 minute (sau până când se înmoaie cartoful și poate fi străpung ușor cu o furculiță).


3. Torni legumele fierbinți în blender și pasezi pănă când obții consistența dorită (mie îmi place să găsesc și bucăți mai mai prin ea așa că am pastrat o porție de supă nepasată pe care am încorporat-o la final în cea pasată), eventual mai adaugi sare după propriul gust.

  Notă: poți înlocui laptele de cocos cu supă de legume sau cu apă.
unicorn-naturals.ro
http://unicorn-naturals.ro/





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.