Shakshuka cu ouă de prepeliță și mozzarella


         Shakshuka este un fel de mâncare popular în Africa de Nord, care este reprezentat de ouă poșate
în sos de roșii cu ceapă, ardei iute și chimen.
   Așadar, prânzul nostru a fost asigurat astăzi de shakshuka (shakshouka, chakchouka) cu ouă de prepeliță și mozzarella. Este un preparat sățios, mai ales că l-am savurat cu pâinici organice din ovăz integral care mi-au plăcut în mod deosebit. Sunt hrănitoare, delicioase și se simte gustul minunat de copt. 💗💗💗
     Portofoliul Nairn’s cuprinde 3 tipuri de produse: pâinicile (oatcakes), biscuiții și crackerșii,  și fulgii din ovăz integral. 

Pâinicile din ovăz produse de Nairn's (brand scoțian cu mai bine de un secol de tradiție și experiență) sunt realizate din ovăz de cea mai bună calitate și au o serie întreagă de plusuri:
  • Fără făină – potrivite pentru persoanele cu intoleranță la grâu;
  • Nu conțin zahăr.
  • Sursă de energie – ideale pentru persoanele ocupate;
  • Conferă senzația de sațietate pe durata întregii zile – te ajută să sari peste snack-urile nesănătoase dintre mese (confirm lucrul acesta, două, maximum trei turtițe sunt suficiente pentru a te simți sătul)
  • Ajută la menținerea unui echilibru al nivelului zahărului din sânge – lucru extrem de important în cazul diabeticilor;
  • 100% Natural - nu conțin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranți, potențiatori de gust, conservanți sau alte chimicale. De asemenea, pâinicile și crackerșii nu conțin zahăr adăugat.
    Pâinicile (turtițele) din ovăz reprezintă pâinea tradițională scoțiană, sunt foarte apreciate peste tot în lume, atât pentru gustul plăcut, cât și pentru calitățile lor nutriționale.
     Înlocuitorii de pâine Nairn’s (pâinicile și crackerșii) se regăsesc sub 3 game diferite: organică, clasică sau fără gluten, fiecare dintre acestea având diferite sortimente.
Dacă v-am făcut poftă le puteți achiziționa din magazinele Carrefour, MEGA IMAGE, Kaufland, DM, Bebe Tei, Naturalia sau online, pe Diverta.ro, AlimenteSpeciale.ro și BioPlanet.


Ingrediente:
  • 1 ceapă (160 g curățată)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin (presat la rece)
  • 150 g ardei gras multicolor cubulețe
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță boia iute
  • 1 linguriță cimbru uscat 
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 300 g pastă de roșii (homemade)
  • 400 g roșii cuburi (1 conservă)
  • 11 ouă de prepeliță
  • 80 g mini-mozzarella
  • 1 lingură melasă de struguri
  • sare după gust
  • piper
  • un mănunchi chives
  • turtițe organice din ovăz integral



Cum procedezi:
1. Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci  timp de 1-2 minute.


2. Adaugi pasta de tomate, cimbrul, piperul și roșiile din conservă. Amesteci și lași să fiarbă 5-8 minute, adaugi melasa și potrivești gustul de sare. Omogenizezi totul și mai lași un minut pe foc mic. 

3. Adaugi ouăle de prepeliță, pui un capac și lași la foc mic 2-3 minute (eu le-am lăsat 5 minute și e prea mult). Oprești focul, iei capacul, adaugi mini-mozzarella și chives-ul tocat și servești cu turtițe din ovăz integral


  Notă: eu am folosit o pastă de tomate pregătită de mine (cu tot cu seminte), însă o puteți înlocui cu roșii pasate sau cu conservă de roșii.


























Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.