vineri, 22 decembrie 2017

Fursecuri cu ciocolată și nucă (fără zahăr)


    Ne plac fursecurile foarte mult, iar acum de Sărbători parcă sunt mai bune ca oricând. Se potrivesc
tare bine pe mesele festive și sunt tare îndemânoase în sensul că nu trebuie să tai, să pui pe farfurii separat, etc..
  Pentru că anul acesta ne gândim la sănătatea lui Moș Crăciun, am decis să le facem fără zahăr cu ajutorul prietenilor de la Green Sugar. Sunt atât de bune încât veți vrea să mai faceți o serie. 
 Mă gândeam să le denumesc Ferrero Rocher românești. :)

Ingrediente:

Fursecuri (20 bucăți) :

  • 200 g făină de grâu 
  • 50 g cacao
  • 80 g ulei de cocos/unt la temperatura camerei
  • 100 g îndulcitor Green Sugar
  • 3 gălbenușuri 
  • 6 linguri suc proaspăt de clementine
  • 1 praf sare
  • 100 g miez nucă (tocat grosier)
  • 1 albuș

Glazură:


Cum procedezi:

Fursecuri:

1. Cerni făina într-un bol, și o amesteci cu cacaoa și praful de sare.
2. Separat mixezi uleiul de cocos/untul cu îndulcitorul și cu gălbenușurile până devine cremos. Adaugi mixul în ingredientele de la pasul anterior. Totodată adaugi și sucul de clementine, și frămânți până când obții un aluat omogen, dacă îți pare prea tare mai pot adauga una - două linguri de suc, și dacă e prea moale mai adaugi o lingură-două de făină.
 
3.  Pui aluatul într-o folie și îl introduci în frigider pentru o oră (eu l-am uitat vreo 3 zile fiindcă aveam o grămadă de lucruri de făcut).
4. Încălzești cuptorul la 180 grade Celsius și tapetezi o tavă standard de cuptor cu hârtie de copt.
5.  Scoți aluatul de la frigider și formezi biluțe (23-25 g/bucată), le dai prin albușul ușor bătut,  apoi le tăvălești prin miezul de nucă, le presezi ușor între palme cât să fixezi miezul,  și le pui în tavă. 
6. Introduci tava cu fursecuri în cuptor pentru 10-15 minute.
7. După coacere le lași să se răcească complet, timp în care pregătești glazura.
8. Pentru glazură pui bănuții de ciocolată albă într-un bol termorezistent împreună cu uleiul de cocos, apoi pui bolul pe bain-marie și topești ciocolata. 
9. Scufunzi fursecurile (pe rând) în ciocolata albă topită și le scoți pe un platou tapetat cu hârtie de copt, apoi introduci în frigider până când ciocolata se întărește, sau până în momentul servirii.
  Recomand să le faceți cu două zile înainte de a le consuma ca să aibe timp să se frăgezească.
  Notă: am dat câteva fursecuri și prin fulgi de nucă de cocos, dar mai bune ni s-au părut cele cu nucă.
Enjoy!
















7 comentarii:

  1. Din imagine inteleg ca sunt mai mult de doua galbenusuri?Intreb pentru ca la ingrediente nu apar .Fursecurile astea sunt chiar tentante,aduc mai degraba a bombonele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, include trei galbenusuri. M-am grabit la scris si nu am sesizat ca le-am omis de la ingrediente. Multumesc pentru atentionare!

      Ștergere
  2. Aluatul include si galbenusuri,doua?La ingrediente nu ati trecut galbenusul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Comentariile sunt bine-venite,inteleg.Pai si atunci nu inteleg care-i supararea cand intrebi ceva.Poate cel care adreseaza intrebarea e interesat de reteta in sine,pur si simplu.
    O zi frumoasa si perceptii cat mai clare tuturor,e mare nevoie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mikaela!
      Chiar nu s-a suparat nimeni. Daca nu ti-am raspuns atunci cand voiai tu asta nu inseamna ca m-am suparat, ci pur si simplu ca am avut si eu vacanta ca tot omul!

      Ștergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.