miercuri, 29 noiembrie 2017

Salată de bulgur

   
   Colorată, parfumată și sănătoasă, doar așa poate fi o salată. O salată sățioasă ce poate fi preparată
cu succes pentru mesele festive.
  Am pregătit-o special pentru campania Mănânc Responsabil de Sărbători despre care vă povesteam în postarile precedente și despre care găsiți detaliile pe site-ul AlimenteSpeciale.ro, părintele campaniei. 
   Campania este concepută pentru oamenii cu nevoi speciale de alimentație, dar și pentru cei care își doresc să înceapă un stil de viață sănătos. 
  Vă invit să vizualizați rețetele create de bloggerii care participă la campanie dând click AICI și să le susțineți pe pagina de facebook Alimentespeciale.ro cu like și share.

Ingrediente:

  • 150 g bulgur cu dovleac și citronela 
  • 300 ml apă rece
  • 1/4 linguriți sare
  • 1 ceapă mică 
  • 1 morcov mic
  • 100 g roșii cherry 
  • 1 lingură ulei de măsline (presat la rece)
  • 1 lingurița oțet de orez 
  • 1 grapefruit roșu


Cum procedezi:


1. Într-o cratiță neaderentă pui bulgurul împreună cu morcovul și ceapa întregi (curățate), adaugi apa și lași să fiarbă 15-20 minute.
2. Îl transferi într-o strecurătoare și îl lași să se răcească complet.
3. Îl torni apoi într-un bol și adaugi sarea, uleiul de măsline și oțetul, și amesteci. 
4. Adaugi roșiile cherry (eu am un soi mai mic, cherry zebră se numesc, din producție proprie :) și feliile de grapefruit roșu și amesteci ușor. Transferi pe un platou și e gata de servit.

S-aveți poftă! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.