marți, 17 ianuarie 2017

Fursecuri cu cacao

    Vremea mohorata ma face sa ma refugiez in bucatarie, sa ascult muzica si sa incing cuptorul. Fursecurile
astea, seamana cu turta dulce si da, ne-am bucurat de ele de Craciun, insa le puteti face oricand si cu orice mix de mirodenii va e pe plac.



Ingrediente:
  • 570 g faina grau (000) 
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lgt bicarbonat sodiu
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 1 lgt mix pentru turta dulce
  • 50 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 100 g miere de salcam
  • 150 g  ulei de palmier
  • 1 lg otet
  • ____
  • zahar pudra

Cum procedezi:
1. Intr-un bol cerni 500 g faina si o amesteci cu zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, cacaoa, si scortisoara. Faci o adancitura in mijloc.
2. Torni laptele peste miere, adaugi otetul si amesteci energic. Torni lichidul peste ingredientele uscate, adaugi uleiul de palmier si amesteci bine. Framanti apoi pana obtii un aluat ferm, elastic adaugand restul fainii (70g) numai daca aluatul e lipicios.
3. Incingi cuptorul la 200 grade Celsius.
4. Tapetezi o tava cu hartie de copt,imparti aluatul si formezi bilute cu diametrul de 3-4 cm. Introduci tava in cuptor pentru 8-10 minute.
5. Scoti tava, pudrezi fursecurile cu zahar si le transferi, cand sunt reci, in recipiente etanse. Se inmoaie si devin numai bune dupa 2-3 zile. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.