vineri, 20 ianuarie 2017

Cuburi de branza (fara gluten)



     Tartele cu branza sunt foarte usor de realizat, si se dovedesc a fi foarte versatile. Poti adauga legume care
iti sunt pe plac, sau orice ti se pare ca ar merge cu branza.

Ingrediente:
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 60 g smantana
  • 50 g faina fara gluten (Farina de la Schar am folosit eu/amidon de porumb
  • 50 g cascaval
  • 50 g ardei gras
  • 50 g masline verzi (fara sambure, taiate felii) sau 15 g capere (optional)
  • sare si piper
  • 1 lgt ierburi aromate



Cum procedezi:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.
1. Sparge cele doua oua intregi si pune-le intr-un vas impreuna cu galbenusurile, branza cu smantana, ierburile aromate, sare si piper dupa gust. Paseaza compozitia pana devine fina cu un blender vertical. Adauga faina fara gluten si paseaza pana la incorporare.
2. Adauga cascavalul cubulete, ardeiul gras cubulete si capere sau maslinele, si inglobeaza-le cu o spatula.
3. Toarna compozitia intr-o tava (dimensiune 20x20 cm) tapetata cu hartie de copt, o nivelezi si introduci tava in cuptor pentru 50 de minute.














2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.