luni, 28 noiembrie 2016

Fursecuri cu portocala (de post)


  Ahaha, o reteta de pe vremea cand teiul inca mai avea frunze. :) Am pornit de la reteta fursecurilor cu
lamaie, care au fost grozave si am ajuns la portocale. Bune si acestea. Numai ca au o hiba, cum mi-a fost lene sa dau zaharul prin blender, au iesit cu cratere. 😂 

Ingrediente:
  • 400 g faina de grau (tip 000)
  • 5 g praf de copt
  • 170 g zahar
  • 130 ml suc proaspat de portocala
  • 50 g ulei de palmier/de cocos
  • coaja de la o portocala

Cum procedam:
1. Intr-un vas punem 350 g faina, adaugam praful de copt, zaharul si amestecam. Adaugam sucul si coaja de portocala si amestecam cu o lingura. 
2. Incorporam uleiul de palmier (solid) si framantam bine, adaugam faina ramasa si framantam pana cand obtinem un aluat omogen, il acoperim cu o folie alimentara si il bagam la frigider (in cazul meu a stat o ora fiindca aveam de rezolvat ceva, insa poate sta doar jumatate de ora).
3. Inclazim cuptorul la 160 grade Celsius.
4. Tapetam o tava cu hartie de copt.
5. Scoatem aluatul si il impartim in doua.
6. Intindem fiecare bucata de aluat intre doua foi de copt, apoi decupam forme dupa preferinta.
7. Transferam fursecurile in tava si introducem in cuptor pentru 10 minute.
8. Dupa coacere ii lasam sa se raceasca complet. 

Nota: 1.  Daca vreti un aluat fin, sugerez sa folositi zahar pudra fiindca altfel vor iesi fursecuri cu cratere ca ale mele. : 😄
         2.  Daca preferati puteti sa ii glazurati cu ciocolata topita la bain marie


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.