V-am mai povestit despre "Mutella" in alta postare. Ei bine m-am gandit sa fac crema tartinabila de
ciocolata si in varianta Mutella de cocos, fiindca ador aroma nucilor de cocos. Spre deosebire de reteta cealalta, aceasta trebuie pregatita la foc si da, are zahar, dar e divina. Consumata cu moderatie, nu se pune pe niciunde. ;)
ciocolata si in varianta Mutella de cocos, fiindca ador aroma nucilor de cocos. Spre deosebire de reteta cealalta, aceasta trebuie pregatita la foc si da, are zahar, dar e divina. Consumata cu moderatie, nu se pune pe niciunde. ;)
- 250g lapte praf de cocos
- 250 g zahar
- 100 ml apa
- 40 g cacao
- 50 g ulei de cocos
1. Punem apa cu zaharul intr-o cratita neaderenta pe foc mic. Amestecam pana cand zaharul se dizolva complet.
2. Tinem cratita pe foc cateva minute (~5-6) pana siropul format se ingroasa. Luam cu o lingura si picuram pe o farfurie, daca bobita picurata nu se imprastie atunci putem opri focul, adaugam uleiul de cocos si il inglobam.
3. Amestecam instantul de cocos cu cacaoa si le turnam peste sirop. Amestecam cu un tel pana la inglobare.
4. Transferati ciocolata in ce vreti voi, pahare, borcane, etc. Se poate pastra atat la frigider cat si la temperatura camerei.
Pe masura ce se raceste se mai intareste.
Nota: daca preferati sa curga mai usor, puteti lasa siropul sa se inchege mai putin.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.