vineri, 30 septembrie 2016

Dulceata de pere, fara zahar


    Dragii mei, va marturisesc ca eram in culmea nerabdarii sa testez gelifiantul de la Green Sugar. Zilele
acestea am cules roadele livezii, iar cum nu m-am indurat sa arunc perele care aveau mici imperfectiuni si lovituri am decis ca-i musai sa le transform in ceva delicios fara prea mari repercusiuni asupra siluetei.
 Iac-asa m-am pomenit in bucatarie curatand perele si taindu-le cubulete, le-am cantarit (fix 1 kg) apoi le-am stropit cu zeama de lamaie (o lingura). Intr-un vas neaderent ( de teflon am folosit eu, insa puteti folosi si din inox cu fund dublu) am dizolvat gelifiantul in apa la foc moderat, am adaugat apoi perele si le-am fiert 12 minute (desi este recomandat sa le fierbeti doar 10 minute, eu le-am scazut putin mai mult). 
Am turnat dulceata in borcane sterilizate, am pus capacul si le-am intors cu fundul in sus pentru 10 minute, pentru ca mai apoi sa le rotesc in pozitie normala. 
Din cantitatea respectiva mi-au iesit 3 borcane de 370 g, si inca vreo 3-4 linguri in care am pus putin turmeric si scortisoara pudra just for fun, dar s-a dovedit a fi gustoasa si cu mirodenii, asa ca daca sunteti fan mirodenii nu ezitati sa experimentati. Iar in locul perelor puteti folosi orice alt fruct.
 In final zic asa: ca-i mare minune la casa omului gelifiantul Green Sugar. In 10 minute e gata dulceata, care de altfel cu zahar obisnuit ar fi stat pe foc de m-ar fi luat cu ameteala, e gustoasa si fara calorii in plus.

Ingrediente:

P.S. Nu uitati de concurs! Mai aveti cateva ore la dispozitie in care  va puteti inscrie. Succes!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.