luni, 25 aprilie 2016

Chec cu dovlecel si ciocolata (de post)

    
  Ehheei dragilor, a trecut ceva vreme de cand n-am mai scris. Mi-e ciuda ca timpul asta se comprima si nu
mai intelegi nimic dintr-o zi, trece cat ai clipi... 
  De cativa ani aveam pe lista checul cu dovlecei si ciocolata si in sfarsit am reusit sa-l fac in varianta mea. Astazi va propun o reteta de post - un chec fraged si gustos care s-a evaporat imediat ce l-am taiat.


Ingrediente:
  • 250 g zucchini razuit
  • 100 g ciocolata amaruie (de post)
  • 80 g lapte de cocos 
  • 100 g zahar
  • 30 g ulei de masline
  • 210 g faina de grau
  • 30 g cacao 
  • 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • coaja de la o lamaie
  • 3 linguri apa plata

 Decor
  • 50 g ciocolata amaruie (de post)
  • 1 lgt ulei floarea soarelui
  • 1 lg fulgi de nuca de cocos

Cum procedam:

1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Rupem ciocolata in bucati si o punem la topit impreuna cu laptele de cocos intr-un vas pe bain-marie.

3. Punem dovlecelul razuit intr-un vas impreuna cu ciocolata topita, zaharul si uleiul de masline, si amestecam.
4. Amestecam faina cu cacaoa si cu bicarbonatul de sodiu si le inglobam in compozitia de la pasul anterior.  
5. La final adaugam otetul coaja de lamaie si apa si le inglobam cu telul.
6. Transferam compozitia intr-o tava (27x13 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pe raftul din mijloc, treapta coacere uniforma, pentru 30 minute sau pana cand trece testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul checului, iar daca aceasta iese curata => blat copt, in caz contrar mai lasam in cuptor 5-10 minute sub stricta supraveghere). 
7. Dupa coacere lasam sa se raceasca complet, scoatem checul din tava si il mutam pe un platou.
8. Preparam glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul inntr-un vas pe bain-marie, amestecam pana cand se topeste apoi glazuram checul cu ea si presaram deasupra fulgi de cocos.










































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.