duminică, 3 aprilie 2016

Budinca de cocos cu fructe rosii and "Happy anniversary" to my blog


  Dragilor ieri blogul meu a mai crescut cu un an. Sunt 4 ani de cand scriu la retetarul din virtual, asadar, "La
Multi Ani" blogule!
 Intr-un an s-au intamplat multe lucruri, unele bune, altele mai putin bune. Zecile de retete create si experimentate sunt copiii mei. Fiecare reteta necesita grija, atentie si munca, multa munca.
   Stiu ca printre voi am sustinatori si  tin sa va multumesc din suflet fiindca imi sunteti aproape!

   Din pacate n-am avut timp sa pregatesc ceva pentru acest eveniment asa ca vin cu o reteta de saptamana trecuta, o budinca versatila de post!  Puteti pune fructele voastre preferate, si, daca daca vreti puteti inlocui  zaharul cu indulcitor natural sau cu miere dupa gust.
 


Ingrediente:
  • 350 g miez proaspat nuca de cocos
  • 620 ml apa plata
  • 120 g zahar
  • 50 g pudra de tapioca
  • cirese (din sirop)
  • capsuni
  • seminte de rodie

Cum procedam:
1.  Curatam miezul nucii de cocos de partea maronie si cantarim apoi 350g  miez pe care il vom clati cu apa rece.
2. Rupem miezul in bucati si il punem in blenderul Oster, procesam la viteza mica pana cand se sfarama tot si obtinem fulgi de cocos. Adaugam 120  ml apa si zaharul si mixam pana cand obtinem o compozitie omogena.
3. Amestecam pudra de tapioca cu apa (500 ml) si o punem la fiert intr-o cratita neaderenta. Amestecam continuu pana cand se ingroasa si culoarea devine transparenta din alb laptos.
4. Inglobam nuca de cocos in copozitia de la pasul anterior, lasam sa se raceasca complet apoi introducem in frigider pentru 3-4 ore.
5. Montam desertul in pahare/cesti punand alternativ straturi de budinca si fructe.

P.S.  Sunt constienta ca retetele mele nu pot fi pe placul tuturor, si am avut momente cand am vrut sa pun punct acestei activitati dar m-am gandit mai bine si nu am sa fac lucrul asta de dragul celor care judeca. Desi risc sa ma repet, nu oblig pe nimeni sa le incerce! ;)














4 comentarii:

  1. Uite ca aici nimeresc bine cu urarile :)))))
    Minunat desert ai facut.
    La multi ani bloguletului tau!!!Eu admir maxim ceea ce faci si sper ca intr-o zi,sa reusesc si eu sa fac astfel de retete si de prezentari.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet, Dia! Te pup si te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  2. Oau! Arata de vis, m-ai convins sa o incerc si eu!
    La multi ani pentru blogul tau frumos, si tie multa sanatate si putere sa ne mai aduci inca pe atatea retete delicioase. Exceptand faptul ca imi esti draga, chiar gasesc mereu retete frumoase, poze luminoase si care te imbie la cate o portie din fiecare nebunie ce ne aduci, imi place mult tot ca gasesc in casuta ta si nicio secunda, never ever, sa nu incetezi sa faci ceea ce faci si sa ne aduci ceea ce ne aduci! Te imbratisez tare, tare si toate bune sa se adune la voi! Muaaah!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laurica, fata draga randurile tale ma fac sa plang. Si tu imi esti tare draga! Iti multumesc pentru toata sustinerea, om frumos!
      Toate cele bune si voua! :*

      Ștergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.