marți, 26 aprilie 2016

Biscuiti cu cascaval

   Stiti ce se intampla cand gresesti sticla cu lapte, ei bine se intampla biscuiti. :P Voiam sa fac un aluat dulce
de biscuiti, insa aveam pe masa si sitcla de bors si pe cea de lapte si le-am incurcat. Cand mi-am dat seama era deja prea tarziu, si am decis sa schimb destinatia si zau daca mi-a parut rau. Au fost deliciosi!
  Merg foarte bine pe post de aperitiv sau de luat in bagajel la munca. 


 Ingrediente:
  • 450 g faina de grau (Boromir am folosit eu)
  • 300 ml bors acru (de casa)
  • 20 g ulei masline extravirgin
  • 1/2 lgt bicarbonat
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt oregano uscat
  • 150 g cascaval razuit
  •  pentru uns:
  • un galbenus
  • 2 lg lapte
  • mac + susan + seminte floarea soarelui

Cum procedam:

1. Intr-un bol punem 300 g faina, adaugam bicarbonatul de sodiu, borsul umplut, sarea si oregano si amestecam cu o lingura, adaugam uleiul de masline si faina ramasa si amestecam. Adaugam cascavalul si  framantam pana obtinem un aluat omogen.
2. Acoperim bolul cu aluat si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Incalzim cuptorul la 250 grade Celsius.
Impartim aluatul in doua si intindem fiecare foaie, decupam dupa preferinta (eu am folosit o forma rotunda de 5 cm) si mutam biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte  si presaram seminte deasupra.
3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.
Enjoy!

Nota: la nevoie puteti inlocui bosul proaspat cu lapte batut.

























2 comentarii:

  1. Cum sunt? Crocanți sau moi? Densi sau aerati? Și de ce "borș umplut" ? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt crocanti. Sunt aerati in schimb, aduc putin cu painea. Am explicat in introducere de ce bors umplut/acru/proaspat. :)

      Ștergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.