miercuri, 23 martie 2016

Supa crema de topinambur



    Denumirea asta te fascineaza, topinamburul (Helianthus tuberosus) fiind de fapt napul porcesc. Tuberculii
de topinambur sunt utilizati cel mai adesea de persoanele cu diabet in locul cartofilor. Spre deosebire de cartof, acesta nu are amidon in compozitie, ci inulina si este mai bine tolerat de catre persoanele hiperglicemice. Poate fi folosit la salate, cartofi prajiti sau copti.





Ingrediente:
  • 500 g topinambur (curatat)
  • 100 g ceapa (curatata)
  • 80 g pastarnac (curatat)
  • 1 felie ghimbir (10g, curatat)
  • 1/2 lgt rozmarin uscat
  • 1200 ml apa
  • sare, piper











Cum procedam:
1. Punem legumele curatate, spalate si taiate bucati intr-o cratita pe foc mediu la fiert, pentru 15-20 min.
2. Scurgem zeama si transferam legumele fierte in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixam. Adaugam o parte din zeama data deoparte si mixam pana la consistenta dorita.























S-aveti pofta!
























6 comentarii:

  1. Am venit fuguta sa vad ce-i topinamburul asta.Nu am auzit pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia, topinamburul are mai multe denumiri: morovul porcesc, napul porcesc. Am completat acum la introducere fiindca nu stiu cum imi scapase. :)

      Ștergere
    2. Asa,cred ca are un gust bun.

      Ștergere
  2. Si eu ca Dia :))))) Dar eu vreau sa si pap! Muah!

    RăspundețiȘtergere
  3. Es una sopa estupenda que pronto quiero probar,abrazos me encanta tu blog

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.