luni, 1 februarie 2016

Tarta cu conserva de porc



    Salutare, dragi internauti! Azi va aduc o reteta noua da' veche. :) Stiu, nu prea are logica ce am spus
nu-i asa? :)) A trecut mai bine de un an de cand am creat-o la cererea unei prietene si abia azi o postez. :)
   Sa stiti ca e tare gustoasa tarta asta, iar daca nu aveti conserva de porc puteti inlocui cu conserva de vita sau puteti pune muschiulet afumat. :D

Baza
  • 250 g faina
  • 70g unt
  • 1/4 lgt sare
  • 1/4 lgt chimen pudra
  • 1 ou mediu (de tara)
  • 4 lg apa rece

Umplutura
  • 200 g porumb boabe (fiert/de la conserva)
  • 100 g cascaval
  • 1 conserva de porc (230 g fara grasime)
  • 3-4 lg iaurt/smantana
  • 1/4 lgt chimen
  • 1/4 lgt sare

Cum procedam:

Umplutura:
Razuim cascavalul, taiem cubulete carnea din conserva, le punem intr-un vas alaturi de celelelalte ingrediente si le amestecam.

Baza
1. Preincalzim cuptorul la  180 grade Celsius.
2. Intr-un bol cernem faina, punem untul, sarea si chimenul si le amestecam.
3. Adaugam oul si apa rece si framantam pana obtinem un aluat omogen.
4.  Intindem aluatul si il punem intr-o forma (22cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu gris apasand bine la margini. Presaram o lingura de gris pe aluat si turnam umplutura apoi introducem tarta in cuptor pentru 30 de minute, in ultimele 5 minute crestem temperatura la 200 grade Celsius.
5. Scoatem din cuptor si garnisim cu putin cascaval razuit.
S-aveti pofta!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.