duminică, 14 februarie 2016

Paste cu creveti


   Dragii mei, luna aceasta romantismul e la el acasa.  V-am povestit si in postarile trecute despre
"Iubim si daruim", cea mai noua campanie organizata de Schar si Celiaci.ro la care particip cu draga inima.
  Stiti deja ca sunt fan inrait paste, iar acestea fara gluten imi plac in mod special. Combinatia paste-creveti are un soi de atractie magnetica asupra familiei mele. <3
  



Ingrediente pt 5 portii:
  • 250 g penne Schar (fara gluten)
  • 320 g creveti intregi prefierti (18 buc)
  • 2 lg ulei masline (extravirgin)
  • 2 catei de usturoi (curatati)
  • 150 ml vin alb sec
  • 100 ml smantana lichida
  • 1/2 lgt oregano uscat
  • 1/4 lgt sare
  • _________
  • apa si sare pentru fiert pastele 
  • seminte de rodie


 
Cum procedam:

1. Spalam si curatam crevetii ca AICI, cu exceptia coditeti pe care eu am pastrat-o cu ultimul inel pentru decor.
2. Punem o tigaie la incins, punem uleiul de masline si cateii de usturoi intregi si ii calim cateva secunde, ii scoatem si adaugam vinul  alb impreuna cu oregano si cu crevetii si lasam sa se gateasca 2 minute.
3. Scoatem crevetii si reducem sosul pe foc mic inca 2 minute. Adaugam smantana lichida si lasam sosul pe foc mic inca 3 minute. Oprim focul si asezonam cu sare.
4. In alt vas fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem si le transferam in vasul cu sos si amestecam usor. 












3 comentarii:

  1. Fructele de mare sunt preferatele mele !
    Bune paste ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu aceasta reteta minunata m ai convins sa consum creveti ! Multumesc.
    Felicitari pt tot.

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.