vineri, 19 februarie 2016

Panini cu linte si ardei copt



    Luna februarie este destinata celebrarii Iubirii. Si cum dragostea trece prin stomac iubirea se poate
celebra si cu linte. :)
   Campania  Iubim si Daruim cu Schar organizata de Schar si Celiaci.ro, dedicata atat persoanelor cu intoleranta la gluten, cat si celor care isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos,  continua toata luna februarie - detalii campanie AICI.
  Schar a pregatit un concurs nou in care puteti sa votati pe facebook retetele participante in campanie, le gasiti in albumul campaniei - click AICI pentru a le vizualiza si vota.

  Nu uitati de concursul care se desfasoara pe blog  - click AICI pentru detalii. Mult succes!

Ingrediente:
  • 6 buc panini Schar
  • 250 g linte rosie uscata
  • 1 ceapa mare(80 g - curatata)
  • 1 morcov mic (30 g - curatat)
  • 1 ramurica rozmarin
  • 1 lgt cimbru 
  • 1 lg ulei de masline
  • 100 g ardei copt 
  • 50 g mazare fiarta
  • 50 g sfecla rosie fiarta
  • cateva fire de cimbru

Cum procedam:

1. Spalam lintea in mai multe ape, o punem la inmuiat 30 de minute dupa care scurgem apa si punem alta rece.
2. Punem lintea la fiert 20 minute impreuna cu ceapa taiata cubulete, cimbru, rozmarin si morcovul cubulete. Scoatem din cand in cand spuma formata si o aruncam.
3. Cand lintea este fiarta, o punem intr-o sita la scurs pentru 5 minute. 
4. Transferam lintea intr-un vas, punem uleiul de masline si cateva frunzulite de cimbru si pasam. Adaugam ardeiul copt (daca doriti il puteti taia cubulete fara sa il mai pasati) si pasam bine. 
5. Taiem sfecla felii si o decupam cu o forma pentru biscuiti. 
6. Taiem painicile in doua si le scobim cu o lingurita, cu grija pentru a nu afecta coaja. 
7. Umplem painicile cu pasta de linte si ardei, punem cateva bobite de mazare, sfecla si cate un fir de cimbru. 

S-aveti pofta!




















2 comentarii:

  1. Iubire in orice forma, chiar si gluten free.
    Felicitari pt reteta si acest mod frumos de a arata iubirea celor din jur.
    O reteta usoara, cu gust, sanatate si iubire.

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.