marți, 16 februarie 2016

Desert rapid


   Voi cum procedati cand vreti sa mancati ceva dulce cu cei dragi, iar timpul nu va permite sa faceti un
desert complicat? :) Eu apelez adesea la deserturile la pahar, care sunt gata cat ai clipi si care sunt atat de permisive in ceea ce priveste combinatiile si modul de asamblare.

  La acest desert am adaugat si o surpriza iute care s-a potrivit de minune cu tot ce era acolo. :) Fiica-mii i-a placut asa mult incat era in stare sa manance toate portiile. 
  Despre campania Iubim si Daruim cu Schar organizata de Schar si Celiaci.ro am vorbit si in postarile trecute - detalii campanie AICI

  Nu uitati de concurs - detalii AICI.



Ingrediente pentru 4 portii:
  • 150 g piscoturi fara gluten Schar
  • 400 g smantana lichida
  • 150 g mascarpone
  • 70 g zahar brun
  • 100 g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 100 ml cafea tare (neindulcita)
  • dulceata de ardei iuti (optional)




Cum procedam:
1. Intr-un vas mixam 200 g smantana lichida cu 35 g zahar pana cand creste in volum si devine aerata, adaugam 50 g mascarpone si mixam pana la incorporare.
2. Topim ciocolata pe bain marie, o lasam sa se racoreasca iar in alt vas mixam smantana lichida (200 g) ramasa cu 35 g zahar. Adaugam 100 g mascarpone si ciocolata topita si mixam pana la omigenizare. 
3. Inmuiem cate un piscot in cafea pentru cateva secunde pe ambele parti (avand grija sa nu il supra-incarcam cu cafea).
4. Rupem fiecare piscot in bucati si il punem in pahar/cana, punem o lingura de crema de mascarpone, un strat de piscoturi, o lingura crema cu ciocolata, o lingurita de dulceata de ardei iuti (optional) si un strat de frisca cu mascarpone. 

S-aveti pofta!


Nota: daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti pune cremele in posh si sa bibiliti fiecare paharel. :)


























2 comentarii:

  1. Wow ! Aceste desert mic dar delicios te scoate din orice incurcatura si este bun chiar si pt cel mai pretentios gust. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.