Printre sarmale si prajituri am reusit sa fac si niste placinte delicioase, cu carne de curcan, smantana
si hrean! Oh yummy!
Ingrediente pentru 2 placinte
Crusta:
- 200 g crackers sarati
- 70 g ulei de palmier/unt moale
Umplutura
- 1 lg ulei
- 1/2 ceapa
- 1/2 morcov
- 200 g carne de curcan (fiarta)
- 300 g smantana (32% grasime)
- 1 lg faina de grau
- 2 lg hrean in otet Univer
- o lgt cimbru
- sare, piper, o foaie de dafin
Cum procedam:
1. Pentru crusta zdrobim crackersii cu un sucitor sau in robot depinde de consistenta dorita (eu i-am vrut mai marisori asa ca i-am zdrobit cu un sucitor). Punem uleiul de palmier/unt si framantam manual pana cand uleiul se topeste.
2. Curatam si spalam ceapa si morcovul (au avut marime medie). Taiem jumatate de ceapa si jumatate de morcov cubulete. Incingem uleiul, punem ceapa si si foaiade dafin, si o calim pana cand devine translucida. Adaugam morcovul si il calim pana cand se inmoaie amestecand din cand in cand.
3. Taiem carnea fiarta de curcan in bucatele (eu am folosit carnea de pe aripi fara piele), o punem intr-un vas, adaugam ceapa si morcovul calit, smantana, hreanul, faina de grau, cimbrul, amestecam apoi adaugam sare si piper dupa gust si amestecam din nou.
4. Punem 60 g crusta in fiecare forma de placinta (cu diametrul 15 cm) repartizam umplutura in cele doua forme si turnam deasupra compozitia ramasa de la crusta.
5. Introducem placintele in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 25-35 minute, sau pana cand vedeti ca s-au rumenit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.