vineri, 16 octombrie 2015

Spune "Stop" risipei alimentare cu aparatul de vidat FoodSaver






Salutare dragilor! Fiindca astazi este Ziua Mondiala a Alimentatie, impreuna cu Retete culinare si
FoodSaver Romania, va indemn sa punem bazele economisirii alimentelor si sa ne alaturam campaniei "Stop risipei alimentare"!
      Recunosc cinstit ca desi incerc sa ma limitez si sa nu risipesc multe alimente tot nu reusesc, cel mai adesea aruncand cam un sfert din ceea ce cumpar si nu folosesc la timp. Stiu ca nu sunt singura care se confrunta cu acesta problema.  
       La nivel mondial sunt aruncate anual la gunoi 2 miliarde de tone de alimente, iar in ceea ce priveste Europa lucrurile nu sunt tocmai roz aruncandu-se 89 milioane de tone de alimente.  In timp ce noi risipim alimentele  11% din populatia lumii inca lupta pentru a-si asigura hrana. 
     Trebuie sa recunoastem ca nici tara noastra nu sta prea bine la acest capitol. Romanii arunca anual  cinci milioane de tone de alimente la gunoi asta in timp ce altii sufera de foame. V-ati intrebat vreodata daca exista solutii la aceasta problema?
 
    Asadar va provoc sa spunem “Stop risipei alimentare” si va dau si o solutie pentru aceasta problema –  aparatul de vidat FoodSaver FFS002X. Pentru mine a venit ca o gura de aer proaspat, fiindca de multa vreme doream sa achizitionez un astfel de aparat. 
 Aparatul FoodSaverFFS002X este dotat cu leduri care indica modul de progresie al vidarii si vine cu urmatoarele accesorii: 1 rola 28cm + 2 pachete pungi + furtun vidare sticle/ caserole. Are integrat spatiu de depozitare rola si cutter si o tavita de picurare detasabila (care colecteaza excesul de umiditate, lichide si mici resturi ce apar in timpul vidarii).  Are functii de vidare si sigilare automate, iar functia de sigilare se poate utiliza si separat (astfel poti sa iti confectionezi din rola pungi de dimensiunea dorita). De asemenea, in pachet mai gasim si portul pentru caserole si sticle.
    Noul meu ajutor in bucatarie FoodSaver FFS002X  este un aparat suplu, cu design atractiv (incat m-am indragostit de el de cum l-am scos din ambalaj), usor de depozitat (puntand fi asezat si pe verticala) si foarte usor de folosit.
    Mno, acu’ sa va zic la ce va poate ajuta frumuselul asta. Ne dam seama si din denumire ca FoodSaverFFS002X este un aparat care ne ajuta sa economisim atat alimente (prin ambalare in vid) cat si bani si timp. Ce inseamna “in vid” adica aparatul elimina aerul dintr-un ambalaj (pungi, caserole, sticle) special creat pentru el si il etanseaza pastrand astfel proprietatile gustative si calitatea  alimentelor.
 Ei bine acum o sa intrebati ce putem vida, ei bine putem vida tot felul de alimente: alimente uscate (precum paine, biscuiti, alune, nuci, fasole, orez, cafea macinata  etc.), fructe, legume, carne, ulei, otet, vin si chiar produse nealimentare (precum obiecte din argint, articole pentru drumetii in natura).
   Avantajul este ca folosind aparatul de vidat, alimentele raman proaspete si tin de 5 ori mai mult decat ar tine in conditii obisnuite de depozitare.
    Traim in secolul vitezei si suntem mereu in continua lipsa de timp, iar Food Saver FFS002X ne poate ajuta sa ne eliberam programul. Adica gatim o data pe saptamana (cel mai adesea la mine ziua de sambata e destinata gatitului in cantitati mari), portionam in cantitati mai mici si ambalam in vid iar cand ne intoarcem de la servici scoatem mancarea din figider si o incalzim, mai simplu de atat zau ca nu se poate.
    Pungile si foliile FoodSaver au canale speciale care permit eliminarea eficienta a aerului. Iar datorita structurii multistrat actioneaza ca o bariera ultraeficienta impotriva oxigenului si umezelii ajuta la prevenirea arsurii prin congelare.
    Un lucru foarte important care trebuie precizat, este acela ca pungile FoodSaver folosite la ambalare se pot refolosi. Le spalam, le uscam si le refolosim. 

  Cum functioneaza: dupa cum va ziceam in randurile de mai sus, este tare usor de folosit. Deschidem capacul punem punga cu alimentele de vidat cu partea deschisa in tavita colectoare, apasam capacul o data pe ambele parti, vom observa ca banda verde de pe butoane intra in interior, apoi mai apasa o data cu putere, pana cand observam ca banda verde de pe acestea iese in afara.
 Cand aparatul este inchis corect se aprinde primul led verde. 
    Apasam apoi butonul vidare si sigilare si asteptam pana cand aparatul extrage tot aerul din ambalaj, in timpul acesta ledurile incarcandu-se progresiv, pana cand vor ajunge la cel de culoare rosie. Cand vidarea s-a terminat ledurile se vor stinge ramanand aprins doar primul led de culoare verde. 
   Iata in ce mod l-am utilizat: pentru pranz am gatit vita cu bere bruna. Cum nu s-a consumat toata, am pus intr-o punga FoodSaver si am vidat-o. Am portionat carnea pentru gratar si am ambalat-o in vid pentru a-i pastra prospetimea. De asemenea, fiindca aveam o cantitate mai mare de carne de vitel, am portionat-o pentru friptura. 
  Am cumparat carne de pui si am procedat la fel si cu aceasta. Mai mult una din ele am pus-o direct in marinada si cand am musafiri o pot scoate la dezghetat, apoi o pun in tava, o dau la cuptor si gata-i puiul tandooori. :) 
  

   Cand vidam carne este de preferat ca aceasta sa nu fie umeda, daca are umiditate in exces o stergem cu un servet de hartie si abia apoi o introducem in punga de vidare. In plus, daca aveti o cantitate mai mare de carne si vreti sa o pastrati in congelator, este recomandat sa congelati mai intai carnea portionata apoi sa o vidati. 
 

      Voi reveni curand cu vesti despre aparatul de vidat  FoodSaver FFS002X .  
Pentru mai multe detalii privind aceasta campanie accesati link-ul "Stop risipei alimentare" .

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.