marți, 13 octombrie 2015

Prajitura cu nectarine si cimbru

   Hei dragilor! V-am mai spus ca-mi plac prajiturile cu fructe si ca imi place sa experimentez in materie
de gust. Sa nu va mire ca am combinat nectarine cu cimbru fiindca e combinatie reusita, si daca dati un search pe Google veti gasi piersici cu cimbru.  :)
   Daca nu sunteti familiarizati cu plantele aromatice, gasiti aici un ghid util de combinare a acestora cu diferite alimente.
  Prajitura este dedicata serbarii a 5 ani de  Green Sugar - dulcele natural cu 0 calorii, cu gust dulce, similar zaharului, care la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Gasiti detalii pe site-ul Green Sugar. 

 Nu uitati de concursul pe care l-am pregatit pentru voi impreunacu Green Sugar. Click AICI pentru detalii. 
Ingrediente:
  • 7 oua medii
  • 70 g indulcitor natural Green Sugar
  • 220 g faina de grau
  • 90 g unt topit 
  • 1 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie 
  • 1/2 ramura cimbru
  • ___________________
  • 4 nectarine (650 g)
  • 1/2 ramura cimbru
  • 1 lgt unt
  • 2 lgt green sugar

Cum procedam:
1. Incalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu indulcitorul 5-6 minute. Adaugam treptat faina amestecata cu praf de copt si untul cald si mixam pana la inglobarea acestora.
3. Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si mixam bine.
4. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) unsa cu unt, presaram deasupra cimbru proaspat tocat si introducem in cuptor pentru 10 minute, timp in care pregatim nectarinele.
5. Taiem nectarinele in sferturi si eliminam samburii. Incingem o tigaie, punem untul si nectarinele impreuna cu indulcitorul, amestecam cu o spatula si le lasam pe foc 3-5 minute. Oprim focul, adaugam cimbrul si amestecam cu grija.
6. Scoatem tava de la cuptor, punem nectarinele si introducem din nou in cuptor pentru 15 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Enjoy!














2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.