Tarta cu banane, ciocolata si cocos (de post)

   Cumva ciocolata este ingredientul nelipsit din bucataria mea. Desi tarta aceasta am facut-o in postul
Pastelui, am de gand sa reiau operatiunea ciocolatoasa foaaarte curand.
  Este o tarta densa, ciocolatoasa si satioasa! Iar pentru cei care nu sufera nuca de cocos, aceasta poate fi inlocuita cu nuca obisnuita, alune sau cu fructe confiate sau poate fi eliminata din ingrediente daca nu va este pe plac nici o varianta.


 Baza
  • 240 g faina de grau
  • 20 g cacao
  • 2 lg zahar
  • 11 lg apa rece 
  • 3 lg cafea rece (preparata)
  • 50 g ulei de palmier
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • 1/8 lgt sare

Umplutura
  • 6 banane bine coapte (480g cantarite dupa decojire)
  • 250 g ciocolata amaruie (min. 50% cacao)
  • 140 g fulgi de cocos
  • 1 lgt cacao

Pentru uns tava
  • 1 lgt ulei de palmier
  • 1 lgt cacao
  • 1 lgt faina
  • 1 lgt gris

Cum procedam:

Baza:

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa si sarea si facem o adancitura in mijlocul acesteia. 
3. Dizolvam zaharul in apa rece si adaugam cafeaua. Turnam amestecul in adancitura din faina, adaugam bicarbonatul stins cu otet si uleiul de palmier si framantam pana cand obtinem un aluat omogen (daca este cazul mai adaugam 1-2 lg de apa).

4. Ungem tava (eu am folosit una ceramica 23cm diametru) cu ulei de palmier si o tapetam cu cacaoa amestecata cu faina, apoi presaram deasupra grisul.
5. Tapetam masa de lucru cu cacao si intindem aluatul si il transferam cu atentie in tava, apasam cu degetele la colturi si franjuram marginea (optional - putieti face ce tip de margine doriti). Intepam aluatul din loc in loc, punem o hartie de copt deasupra acestuia si umplem golul cu boabe de fasole, sau cu orez si introducem in cuptor pentru 15 minute. Scoatem din cuptor, dam deoparte boabele de fasole si hartia de copt si mai introducem pentru 5 minute in cuptor.
6. Dupa ce baza e coapta scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca. Inainte de asamblare scoatem baza din forma si punem sub ea o hartie de copt.

Umplutura:
1. Topim ciocolata pe bain-marie.
2. Punem bananele intr-un vas si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical pana cand obtinem  o pasta fina. Adaugam ciocolata topita, si mixam. Adaugam fulgii de nuca de cocos si mixam, apoi adaugam cacaoa si mixam.
3. Turnam compozitia peste baza si introducem in frigider pana la momentul servirii.




  Enjoy!

Nota: Ciocolata amaruie este de post, totusi recomand sa cititi ingredientele cu atentie!
        

P.S. Stiu ca fotografiile nu sunt in concordanta cu timpul actual, dar pana in Pasti n-am avut vreme sa o postez. :))



















Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.