sâmbătă, 30 mai 2015

Whoopie pies sarate, fara gluten



   Toata saptamana m-am gandit la whoopie pies si, ei bine, azi am pus in practica gandurile. Numai ca
nu sunt clasicele whoopies dulci, ci sunt sarate si cam plate. 

  Aceasta este ultima reteta din cadrul campaniei  MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar initiata de Dr. Schar in colaborare cu Gourmandelle. Mai multe detalii despre campanie AICI.
 Fetita mea zicea ca semana cu niste scones :) datorita formei in care le-am copt. Voi ce ziceti scones sau whoopies?  :)

Ingrediente:
Whoopie (12 bucati)
  • 250 g faina fara gluten (Farina) Dr.Schar
  • 200 g iaurt/lapte batut
  • 100 g ulei de palmier / unt moale
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 
  • 1/2 lgt sare grunjoasa

Umplutura
  • 150 g branza din iaurt
  • 2 lg iaurt/smantana
  • 50 g castravete taiat cubulete
  • 50 g rosie (fara seminte) taiata cubulete
  • 1/4 lgt sare

Cum procedam
Whoopie
1. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Punem iaurtul, uleiul de palmier/untul moale, oul, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un vas, si amestecam bine cu un tel.
3. Adaugam faina (cate 2 linguri odata) si amestecam bine cu telul dupa fiecare transa.
4. Ungem o tava de briose cu ulei de palmier  sau cu unt si repartizam in fiecare cupa cate o lingurita cu varf de aluat, pe care il vom intinde cu spatele linguritei. 
5. Introducem in cuptor pentru 10 minute. Dupa coacere, scoatem tava si lasam sa se raceasca complet inainte de a-i umple.

Umplutura:
1. Mixam branza cu iaurtul cu ajutorul unui mixer vertical adaugam castravetele si rosia taiate cubulete impreuna cu sarea si amestecam cu o spatula. 

2. Luam cate o lingurita din cumpozitie si umplem placintelele. :) 

Enjoy!

Nota: - daca aveti intoleranta la lactoza, puteti folosi iaurt din soia pentru whoopies, iar pentru umplutura folositi tofu moale.
       - daca nu aveti forma de briose, puteti forma whoopies cu ajutorul unei cupe de inghetata. 





 















Un comentariu:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.