joi, 7 mai 2015

Salata de paste cu hrisca (fara gluten)



   Bun gasit, dragilor! Va ziceam in postarea trecuta ca sper din tot sufletul ca luna aceasta sa ma pot
ocupa de ce-mi place mai mult. In teorie stau bine, insa timpul asta ma omoara. :) Mai am maine o zi de foc si sper sa termin cu lucrul s-apoi sa ma pot bucura de frumusetea acestei luni.
  Referitor la luna mai trebuie sa va spun, asta daca nu stiati deja, ca este dedicata alimentatiei fara gluten si luptei impotriva alergiilor. 
   Campania #ManancResponsabil rețete gustoase pentru persoane cu nevoi speciale de alimentație sustinuta de  Alimente Speciale impreuna cu The Smart Cuisine isi propune sa sensibilizeze cititorii cu privire la modul de alimentatie.    Mai multe detalii despre campanie gasiti AICI.
 Am deosebita placere sa ma alatur unei echipe de bloggeri frumosi si talentati, si impreuna sa cream retete gustoase si sanatoase care sa reflecte titlul campaniei. Multumesc pentru invitatie The Smart Cuisine si Alimente Speciale!

  Daca nu aveti personal astfel de probleme legate de alimentatia speciala, sigur aveti cunostinte care sufera de asfel de afectiuni carora le va prinde bine. Personal, am descoperit recent ca una din prietenele mele are probleme cand consuma alimente cu gluten. I-am propus sa ia o pauza de la alimentatia obisnuita si sa treaca pe alimente fara gluten si s-a dovedit a fi un sfat bun.  Fiind o femeie ocupata, azi vin in ajutorul ei cu o reteta care se realizeaza rapid. 
 Salata de paste este una din favoritele mele si este ideala atunci cand iti doresti o masa rapida si gustoasa.

Ingrediente:
  • 250 g penne hrisca bio (Primemeal) 
  • 1 dovlecel (~230 g)
  • 1/2 ardei kapia (60g)
  • 1/2 ardei iute verde (5 g)
  • 5 fire ceapa verde (50 g)
  • 1/4 legatura marar
  • 1 fir de leustean
  • 2 lg ulei de masline (presat la rece)
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)
  • zeama de la 1/2 lamaie / 1/2 lg otet
  • .......................
  • apa (2.5 l) si sare (1 lgt) pentru fiert pastele

 

 

Cum procedam:

1. Intr-un vas punem apa impreuna cu lingurita de sare si aducem la punctul de fierbere. Adaugam pastele si lasam pe foc 7 minute. 
2.Intre timp ne ocupam de dovlecelul spalat si uscat caruia ii curatam partial coaja, il taiem in 4 felii si il punem intr-un vas cu o lingura ulei masline si 5 g sare roz de Himalaya. Incingem tigaia grill si punem feliile de dovlecel 30 de secunde pe fiecare parte, apoi le scoatem pe un platou la racit. Dupa ce s-au racit taiem fiecare felie in 3-4 fasii (depinde de grosimea acesteia) si le taiem oblic in bucati de 3-4cm.
3. Strecuram pastele si le punem intr-un vas cu apa rece pentru 2-3 minute. Le punem apoi intr-o sita si dupa ce s-au scurs le transferam intr-un vas cu margini inalte.
4. Spalam ceapa, ardeiul, leusteanul si mararul si le zvantam. Taiem ardeiul in fasii si apoi il taiem oblic in bucati de 3-4 cm, tot oblic taiem si firele de ceapa. Taiem ardeiul iute felii subtiri, tocam leustesteanul marunt, iar la marar rupem frunzulitele. Punem totul peste paste. 
5. Adaugam o lingura de ulei de masline (si eventual sare daca simtiti nevoia) si amestecam miscand vasul cu paste. 

Asta e tot, in 15 minute maximum avem pe masa pranzul sau cina. :) 
S-aveti pofta!












 


   Pana la urmatoarea reteta dedicata campaniei va urez ceea ce scrie pe poster. :)


2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.