duminică, 24 mai 2015

Paste de casa cu ardei copt (fara gluten)


Luna Mai este promovata ca Luna Internationala Fara Gluten, asadar, luna aceasta #gatesc fara gluten.

Dr. Schar in colaborare cu Gourmandelle au initiat campania MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar la care am onoarea sa particip impreuna cu o mana de oameni talentati. Multumesc pentru invitatie Gourmandelle si Schar.  Mai multe detalii despre campanie AICI.
 V-am mai povestit si in alte postari cum ca imi plac pastele si nu doar sa le mananc, ci sa le si fac. Experimente am mai facut, insa acum am testat mixul universal de faina de la Dr. Schar.




Paste:
  • 250 g mix universal faina (Farina) + extra pentru modelat
  • 250 g ardei copt
  • 1 lgt fulgi ceapa (optional)
  • 1 lg ulei extravirgin masline
  • 1 lgt sare

Sos:
  • 1 lgt unt/ulei
  • 1 ceapa alba (50 g curatata)
  • 2 lgt faina mix universal
  • 7 lg apa rece
  • 300 ml apa in care au fiert pastele/lapte
  • 100 g branza de vaci (cas)
  • 1 lgt marar
  • sare

Cum procedam:
Aluat:
1. Punem ardeii copti impreuna cu fulgii de ceapa in vasul unui mixer vertical si mixam pana cand obtinem o pasta.
2. Faina o punem intr-un bol si facem o adancitura in mijloc.
3. Adaugam ardeii copt pasati in adancitura din faina, sarea si uleiul si amestecam cu o lingura prin miscari circulare pana cand inglobam toata faina. Framantam apoi manual pana cand obtinem un aluat omogen.
4. Daca detineti o masina de facut paste le puteti da orice forma doriti. Eu am improvizat si cu ajutorul unui dui mare (am folosit unul cu varf stea deschis) si a unui maner, pudrate cu faina fara gluten, am format paste de 3-4cm lungime.
5. Daca vrem sa le pastram mai mult timp punem pastele intr-o tava pudrata cu faina fara gluten si introducem in cuptor pe aer rece pana cand se usuca. 
6. Le puteti fierbe imediat ce le-ati terminat de facut, punandu-le in apa clocotita cu sare. Le fierbem pana cand se ridica la suprafata. Le strecuram si le punem pe platou.

Sos
1. Incingem o tigaie, punem untul/uleiul, tocam ceapa marunt si o calim. Turnam 150 ml apa fierbinte (apa de la paste) sau lapte peste ceapa calita. Punem faina intr-un vas si o amestecam cu apa rece apoi o turnam in tigaie impreuna cu restul de apa fierbinte/lapte. 
2. Tinem la foc mic amestecand continuu pana cand se ingroasa. Oprim focul, adaugam branza de vaci si amestecam.



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.