marți, 12 mai 2015

Inghetata raw vegana cu zmeura


 Va povesteam in ultimele doua postari despre     Campania #ManancResponsabil rețete gustoase
pentru persoane cu nevoi speciale de alimentație initiata de  Alimente Speciale in colaborare cu The Smart Cuisine la care am onoare sa particip. Mai multe detalii despre campanie gasiti AICI.

Dupa cum va spuneam,  aceasta campanie doreste sa sensibilizeze cititorii cu privire asupra afectiunilor care necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste regimul alimentar adoptat.
  Inghetata raw vegana este extrem de simplu de pregatit si necesita doar cateva ingrediente. O inghetata sanatoasa fara coloranti, fara zahar, fara lapte si oua.  E gata in 3 pasi simpli, vorba ficiorasului meu e "foale la uleche". :)

Ingrediente:
  • 400 g zmeura congelata
  • 200 ml lapte de orez si migdale
  • 30 g unt de cocos (optional)
  • 1 lg indulcitor natural din Stevie (optional)






 

Cum procedam:

1. Punem zmeura impreuna cu lapte de orez si migdale , si cu indulcitorul in blender si le mixam pana cand obtinem o compozitie fina.
2. Adaugam untul de cocos incalzit pe bain-marie si mixam pana la inglobarea acestuia. 
3. Ptem servi imediat, sau o punem compozitia intr-un vas care se inchide etans si introducem in congelator pentru 1-2 ore, sau pana cand ingheata.














3 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.