marți, 26 mai 2015

Clafoutis cu zmeura si flori de salcam (fara gluten)



 Va povesteam acum ceva timp  despre     Campania #ManancResponsabil rețete gustoase pentru
persoane cu nevoi speciale de alimentație initiata de  Alimente Speciale in colaborare cu The Smart Cuisine la care am onoare sa particip. Mai multe detalii despre campanie gasiti AICI

  Am asteptat sa infloreasca salcamul pentru a  realiza aceasta reteta... La noi abia acum a inflorit si cand zic la noi ma refer la casa de la tara, fiindca din oras nu culeg niciodata desi infloreste mai devreme. 
  De ce clafoutis? Ei bine e anotimpul in care se consuma foarte des acest tip de desert si in plus e un desert care nu necesita indemanare nemaiauzita. :) 
   Cum timpul e problema principala peste tot in lume m-am gandit la ceva simplu si rapid, iar ca bonus e fara lactate, fara gluten si fara zahar. Eu zic ca are numai avantaje. :) Numai sa fiti cu ochii pe el... la mine a sunat cuptorul, dar eram absorbita de calculator si a stat cateva minute in plus la caldurica... :">

Ingrediente:

Pentru uns si tapetat tava:

Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas punem ouale si le batem cu indulcitorul si cu laptele.
3. Adaugam faina si batem bine cu telul astfel incat sa nu se formeze cocoloase. 
4. Ungem cu uleiul de palmier tava ceramica (23cm diametru) si o tapetam cu pesmetul.
5. Turnam compozitia in tava si introducem in cuptor pentru 5 minute. Scoatem apoi tava si punem florile de salcam si zmeura deasupra, apoi introducem din nou in cuptor pentru 20-25 minute pe treapta de coacere uniforma (sau pana cand mijlocul acesteia nu mai este lichid). 
6. Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca complet. 

S-aveti pofta!














2 comentarii:

  1. Cred ca pot pune si capsuni proaspete in loc de zmeura, nu? :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti pune. Poti pune si cirese. :D

      Ștergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.