miercuri, 22 aprilie 2015

Tarta cu branza si nuca de cocos

Combinatia branza-nuca de cocos testata prima data in 2013, cand am realizat o pascuta cu nuca
de cocos fara aluat, mi-a parut geniala si am tot repetat experienta de atunci. Anul acesta am facut o tarta sau pasca depinde cum vreti sa o numiti. Un blat delicios, fraged si doua straturi de branza cu fulgi de cocos. :)



Baza:
  • 380 g faina
  • 40 g cacao
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g ulei de palmier/unt moale
  • 1 ou mediu (de tara)
  • 1/4 lgt sare
Umplutura
  • 1 kg branza de vaci 
  • 200 g zahar
  • 5 oua medii 
  • 150 g smantana (12% grasime, Pilos am folosit eu)
  • 2 lgt esenta de rom
  • 30 g gris (2 lg cu varf)
  • 170 g fulgi nuca de cocos 
  • 30 g cacao
  • 3/4 lgt sare

Cum procedezi:

Baza:
1. Intr-un bol pune faina, cacaoa si sarea si amesteca-le.
2. Bate oul cu zaharul si laptele si toarna amestecul in ingredientele uscate. Amesteca usor cu o lingura pana cand inglobezi tot lichidul.
3. Pune uleiul de palmier si framanta pana obtii un aluat omogen.

Umplutura:
1. Pune intr-un vas branza, smantana, 4 oua,  zaharul, sarea si esenta de rom si mixeaza-le cu un mixer vertical pana cand obtii o compozitie fina, omogena.
2. Adauga grisul si mixeaza pana la inglobarea acestuia.
2. Adaugi fulgii de nuca de cocos in doua transe si ii inglobezi cu ajutorul unei linguri/spatule. 
3. Imparte compozitia in doua. Intr-una din parti  adaugi cele 30g de cacao si oul ramas, si amesteci bine pana  le inglobezi.

Asamblare
1. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (32 x 22 cm), iei o razatoare si razuiesti aluatul direct in tava (pe gaurile mari ale razatorii). Asezi aluatul uniform, astfel incat sa nu existe portiuni de tava neacoperite de acesta. 
2. Pui compozitia cu cacao intr-un pos cu dui simplu mare si spritezi usor peste aluat (daca vei incerca sa o repartizezi cu lingura risti sa se ia aluatul dupa ea), uniformizezi compozitia cu o lingura, apoi pui din loc in loc cealalta parte de umplutura. O uniformizezi cu o lingura umezita si apoi treci cu o o racleta cu dinti pe deasupra ei, sau cu o furculita. 
3. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 60 de minute.

  Nota: Pentru o compozitie mai onctuoasa puteti pune si 100 g ciocolata topita in umplutura cu cacao. :)





















Un comentariu:

  1. Cat de bine arata! N-am incercat inca varianta asta, deci o pun pe lista!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.