luni, 6 aprilie 2015

Prajitura cu nuca de cocos si ananas (fara gluten)

  De cand am primit masina de paine de la  Dr. Schar, am tot pus-o la treaba. Facem zilnic painica de
casa si din cand in cand facem si cate ceva dulce.
 De data aceasta am relizat o prajiturica delicioasa, care s-a "evaporat" intr-o clipita.

Ingrediente:
Glazura:
  • 1 lg zeama compot ananas
  • 4 lg zahar pudra
 Decor:
  • felii de ananas

 

Cum procedezi:

Modul I:   
1. In masina de facut paine cu program special pentru aluaturile fara gluten (Tefal Nutribread) stezi programul 2, pui compotul, apa calduta si zaharul si lasi masina sa le amestece 2 minute. 

2. Adaugi apoi faina universala fara gluten (Mix it, Schar) fara gulten si lasi masina sa actioneze. 

3. Dupa ce faina a fost inglobata, adaugi treptat fulgii de nuca de cocos si migdalele si lasi sa omogenizeze. 

4. La semnalul sonor adaugi feliile de ananas maruntite si eventual esenta de rom daca preferi. Dupa inglobarea acestora adaugi uleiul si lasi masina sa termine programul. 

Dupa ce painica s-a copt, o scoti si o lasi sa se raceasca. Prepari glazura amestecand bine compotul cu zaharul pudra, o torni deasupra prajiturii si decorezi cu felii de ananas. 

Va zic sincer ca n-am apucat sa mananc decat o feliuta fiindca ai mei au tabarat pe ea de zici ca erau termite. :)))
 Modul II: Daca nu aveti masina de facut paine, puneti ingredientele uscate (faina, fulgii de cocos, migdalele) intr-un vas, amestecati-le, faceti o adancitura in mijloc. Amestecati compotul cu apa si incalziti-l atat cat sa nu va frigeti daca tineti degetul in lichid, adaugati drojdia si omogenizati apoi puneti totul in adancitura din faina si amestecati cu o lingura. Adaugati uleiul si ananasul maruntit si amestecati pana la inglobare. Turnati apoi compozitia intr-o tava (una de 16x14cm, sau una rotunda de 17cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pana cand se rumeneste (30-40 minute). Procedati apoi cu glazura ca la modul I. 

S-aveti pofta!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.