joi, 19 martie 2015

Prajitura cu morcov (de post)

  Prajitura cu morcov am mai facut, insa de data aceasta am zis sa incerc cu altceva. Poate ati patit si
voi sa vi se zahariseasca dulceata dupa ce mananci juma' de borcan si il "uiti" a se citi dosesti ca-i de mare pret :)) in frigider. Ei bine ma tot impiedicam de el de fiecare data si mi-am propus sa-l folosesc  la ceva. :)
 O prietena care a venit in vizita si a gustat din prajitura a zis ca e cea mai buna prajitura de post ever.  Si zilele trecute a venit in vizita, iar eu ma uitam la poze si deodata (vorba fiica-mii) a inceput sa saliveze si sa nu mai poata vorbi. :))))
 

Ingrediente:
  • 300 g faina 
  • 120 g zahar tos
  • 200 ml apa plata
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 1 lg pudra de portocale/ coaja proaspat razuita de portocala
  • 190 g morcov razuit (1 morcov mare)
  • 1/8 lgt sare
  • 180 g dulceata de cirese amare 
  • 5 g praf de copt
Pentru decor:
  • fasii de morcov fierte in sirop
  • dulceata de cirese amare

Cum procedezi:
1. Preincalzesti cuptorul (treapta de coacere uniforma) la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas pune faina, praful de copt, sarea, pudra de portocale si zaharul, si amesteca-le.
3. Adauga apa, si uleiul si inglobeaza cu un tel, cu miscari circulare toate ingredientele, cu atentie pentru a nu face cocoloase.
4. Pune in compozitie morcovul razuit si inglobeaza-l cu o spatula.
5. Imparte compozitia in doua. Pune o parte din compozitie intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptor pentru 10 minute.
6. In restul compozitiei pune dulceata de cirese si amesteca pana cand este total inglobata, apoi scoate tava din cuptor (dupa cele 10 minute indicate) si toarna restul compozitiei in mijloc, niveland-o usor.  Introdu din nou in cuptor, de data aceasta pentru 30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii. 
7. Dupa ce s-a copt o scoti si o lasi sa se raceasca complet apoi o decorezi dupa preferinta. Eu am pus fasii de morcovi si dulceata de cirese amare.

Nota: poti folosi dulceata ta preferata, sau daca ti se pare ca are prea multe calorii o poti lasa simpla sarind pasul in care adaugi dulceata. :)

P.S. Poze din timpul prepararii nu am fiindca nu mi-am inchipuit ca va fi atat de buna si nici cele cu produsul final nu-s grozave...









4 comentarii:

  1. Imi pare rau ca nu sint prea prietena cu morcovul, mai ales acum, dupa ce am vazut ca poate fi atit de apetisant!
    Sint sigura ca e si foarte buna prajitura ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar arata apetisant! Ar trebui sa sparg si eu gheata cu morcovul in prajituri! Weekend frumos,copii frumosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Musai sa incerc si eu o prajitura cu morcov.
    Foarte fain arata>

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.