sâmbătă, 14 martie 2015

Mini batoane cu portocale, fara gluten

  Campania "Retete creative de paine fara gluten" by Gourmandelle si Dr. Schar destinata bloggerilor se
incheie, insa etapa destinata cititorilor abia incepe. Daca va doriti un ajutor in bucatarie, aceasta campanie vine in ajutorul vostru cu o masina de facut facut paine Tefal Nutribread. Va alegeti o reteta de paine fara gluten din cele participante in campanie, o pregatiti iar restul pasilor de urmat ii gasiti aici. :)
   Pana acum am testat 3 tipuri de faina fara gluten de la Dr.Schar, si rezultatul a fost mult peste asteptari. Si dupa cum ma cunoasteti, stiti ca ma "roade" curiozitatea si nu pot rezista experimentelor, asa ca am combinat doua tipuri de faina pentru a crea aceste batonase care le poti servi atat la micul dejun, cat si la ceaiul de la ora 5. :) 
  

Ingrediente:

Cum procedezi:
1. Pune faina siindulcitorul intr-un bol, amesteci bine si faci o adancitura in mijlocul acesteia.
2. Dizolva drojdia in 300  ml apa calduta impreuna cu zaharul si toarna amestecul in adancitura din faina.
3. Pune pudra de portocale in restul de apa calduta, amesteca bine si apoi toarna in vasul cu faina. Amesteca cu o lingura pana cand inglobezi tot lichidul si obtii o compozitie omogena. Adaugi uleiul si amesteci pana la inglobarea acestuia.
4. Pune compozitia intr-un pos cu dui mare simplu si spriteaza batonase de 10-12 cm intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dupa ce ai format batonasul tai aluatul cu un cutit).
5. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 10-15 minute. Daca le vrei rumene in ultimele 5 minute cresti temperatura la 220 de grade Celsius.

S-aveti pofta!

Nota: - Incercati sa puneti doar 100 g faina Mix Pan (Mix B), fiindca e 150g e prea multa si aluatul va fi nitel mai greu de modelat.
        - Daca aluatul vi se pare prea gros, mai puteti adauga apa, care o lingura odata, pana ajunge la consistenta dorita.























5 comentarii:

  1. Ce-mi plac.Eu inca n-am facut nimic fara gluten.Poate ca ar fi timpul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astea m-au cucerit! Eu nu sunt fan mixuri din astea, dar batoanele astea au iesit super! Bravo, Alina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata atat de bine si cred ca sunt absolut delicioase!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.