Colac cu rosii uscate si busuic (fara gluten)

     Va povesteam zilele trecute despre campania initiata de Ruxandra Gourmandelle si Dr. Schar la care
particip cu entuziasm. Cum deja am testat faina fara gluten Mix B si faina fara gluten Mix Rustic, acum i-a venit randul fainii universale fara gluten. Rezultatul testului il vedeti si voi. <3
  Vedeti detaliile campaniei "Retete creative de paine fara gluten" si nu uitati de concursul la care va puteti inscrie (detalii AICI).
Ingrediente:

Cum procedezi:
1. Pune drojdia intr-un vas mic impreuna cu zaharul si dizolva amestecul cu apa calduta.
2. Intr-un vas pune 250 g faina, cu o lingura fa o adancitura in mijlocul acesteia si toarna drojdia dizolvata. Adauga sarea, rosiile uscate taiate cubulete, busuiocul si uleiul de masline si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat omogen.
3. Acoperi vasul cu un prosop si lasi sa dospeasca 30 minute. Pudrezi apoi aluatul cu faina ramasa (30g), il rulezi astfel incat sa obtii un cilindru, ii unesti capatele si il pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Cu un foarfec tai buctatele de 3-4 cm si le rasucesti cu taietura in sus.
5. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute la 180 grade Celsius. Ca sa devina rumena, in ultimele 5 minute cresti temperatura la 220 grade.















Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.