vineri, 16 ianuarie 2015

Biscuiti cu cafea



  Fiind mare consumatoare de cafea intodeauna am acest ingredient la indemana si cred ca oricare
dintre voi are in casa.
   Biscuitii sunt preferatii nostri cand vine vorba de rontaieli si in plus se fac rapid, usor si din putine ingrediente. In plus puteti antrena in activitatea prepararii lor si pe piticotii vostri. :) Totusi nu recomand sa le dati biscuiti cu cafea, daca vreti sa ma doarma. :))

Ingrediente:
  • 125 ml cafea preparata (rece)
  • 1 masura cafea macinata (5 g)
  • 330 g faina
  • 20 g ulei de palmier
  • 1/2 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/2 lgt zeama de portocala/lamaie
  • 50 g zahar
  • 1/8 lgt sare

Cum procedezi:

1. Pune intr-un bol 250 g faina.
2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva.
3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua macinata si bicarbonatul stins si amesteca bine cu o lingura.
4. Framanta aluatul si inglobeaza treptat faina ramasa pana vei obtine un aluat ferm. Acopera-l si lasa-l sa se odihneasca 15-20 minute.
5. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
6. Imparte aluatul in doua ca sa lucrezi mai usor, intinde-l si decupeaza-l cu o forma pentru biscuiti, sau il poti rula intr-un cilindru si il tai in felii cu un foarfece de bucatarie.
7. Pune biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 min.

Nota: Daca ii vreti mai dulci puteti pune zahar dupa gust.








 


4 comentarii:

  1. Foarte buni biscuitii si foarte frumos ii prezinti <3 Cred si eu ca sunt perfecti langa cafea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu ador cafeaua, dar pentru copii facem cu cafea fără cofeină ;), nu?

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.