luni, 22 decembrie 2014

Prajiturele cu ceai rosu

      Nu stiu daca v-am povestit, dar am  o pasiune pentru ceai, in special pentru cel rosu. Simt o
atractie nestavilita cand intru intr-un magazin de profil si nu ies din magazin decat cu cateva sortimente de ceai. :"> Ceaiul rosu folosit de mine este delicios de aromat, daca pot zice asa. O sa va las mai jos si ambalajul ca sa vedeti ce contine eu deja salivez.:))
  Mi-am propus sa il utilizez la o prajiturica, dar nu sub forma de infuzie, ci sub forma uscata (asa cum se gaseste el in ambalaj). Nu mica mi-a fost mirarea cand am constatat ca din ingrediente putine si simple poate iesi ceva deosebit de gustos. Va spun sincer ca nu ma puteam abtine sa nu mananc toate prajiturelele. :">




Blat:
  • 3 oua foarte mari (XL)
    60 g zahar
  • 50g unt topit/Rama mit Butter
  • 85 g faina
  • 2 lgt ceai rosu(Rooibos Fantasy am folosit eu)
  • un praf sare
Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 20g zahar

Cum procedezi:

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet.
4. Inglobeaza in albusurile spuma galbenusurile mixand 30-60 secunde. Adauga untul topit si racorit si mixeaza pana la incorporare.
5. Cerne faina in compozitie si inglobeaz-o usor, prin miscari de sus in jos, cu ajutorul unei spatule. 
6. Adauga ceaiul rosu si inglobeaza-l usor.
7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15minute, sau pana trece testul scobitorii. 
8. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se reaceasca complet apoi taie-l in patrate sau cercuri micute (de 5 cm).
9. Pentru decor mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Pune-o intr-un pos cu varf stea inchis si orneaza fiecare prajiturica.

S-aveti pofta!
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.