Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

  MAi stiti prajitura cu foi si gem de capsune postata zilele trecute?  Ei bine am incercat la inceput sa o
fac dupa indicatiile mamei, dar am observat ca uleiul de palmier se comporta diferit si compozitia poate fi cu totul alta din cauza lui. Asa am descoperit ca din aceleasi ingrediente, nu si gramaje, pot iesi lucruri diferite si m-am gandit pe loc la niste fursecuri spritate.

Fursecuri:
450 g faina de grau
200 ml apa calda
150 g zahar
60 g ulei de palmier (topit)
coaja de la o portocala
1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
1 lgt zeama lamaie

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
1 lgt ulei (de palmier am folosit eu)
1 lgt miere/glucoza lichida

50g migdale maruntite

Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.
3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.
4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui. 
6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.
7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere. 
8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate.

S-aveti pofta!

 Nota: in locul apei poti folosi suc proaspat de portocala.;)









Comentarii

  1. Văd că folosești foarte des uleiul de palmier. Eu nu l-am utilizat niciodată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, il folosesc in general la aluaturi fiindca imi place foarte mult. Mai mult chiar decat untul. :) Eu zic sa-l incerci sa vezi cum se comporta.

      Ștergere
  2. Sunt tare frumusele, as servi si eu la cafea. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bune si frumoase sunt fursecurile tale! Si eu am folosit uleiul de palmier mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm, ce-mi plac!! Le-as manca pe toate :P

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.