sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru

 

    Va povesteam si in alte postari ca imi plac pastele. :) Ei bine cu atat mai mult imi plac pastele de casa
si asta datorita faptului ca poti combina ingredientele dupa bunul plac.

   Am incercat sa fac tortellini. Asadar sa zicem ca astia sunt aproape tortellini, fiindca procedeul de "fabricare" e putin diferit si asta doar din teama, care s-a dovedit nefondata pana la urma, de a nu se desface la fiert.



Ingrediente:
Aluat:
  • 170 g ardei/gogosar copt (fara cotor si seminte)
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lg ulei masline extravirgin
  • faina de grau cat cuprinde (~300 g)
Umplutura:
  • 120 g cas dulce de vaci
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lgt sare grunjoasa

Cum procedezi:
1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina.\
2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii, apoi framanta energic 5 minute. Pudreaza-l cu faina, acopera-l cu un prosop si lasa-l sa se odihneasca minimum 15 minute.
3. Pregateste umplutura framantand bine casul (eu am folosit un cas cu o consistenta fina) cu sarea si cimbrul.
4. Imparte aluatul in 4 si intinde fiecare bucata cat de subtire poti (~0.2-0.3 mm). Foloseste o rigla si taie aluatulin patrate de 4 cm.

5. Pune pe fiecare patrat 1/4 lgt umplutura si impatureste patratul sub forma unui triunghi apasandu-i bine marginile. Baga capatul triunghiului in interior, tine degetul pe mijlocul acestuia, iar capetele mai lungi alipeste-le deasupra degetului. Procedeaza asa pana cand termini aluatul.
 
 

6. Intr-un vas pune apa cu putina sare la infierbantat, iar cand da in clocot pui pastele si le lasi sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.

Pofta Buna!
Nota: cantitatea de faina poate diferi in functie de tipul de faina folosit.














Un comentariu:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.