vineri, 28 noiembrie 2014

Ciorba de fasole pastai

    Stiu ca nu pun prea des retete de ciorba, asta nu inseamna ca nu prepar. Prepar saptamanal ciorba
fiindca am doi borsari in casa. :))  Eu nu bat in mod special cu ciorbele, insa sunt unele care-mi plac mult si aceasta e una dintre ele. :) E simpla si buna!


    Ingrediente:
  • 700-800 g fasole pastai congelate
  • 2 morcovi potriviti
  • 3 cepe potrivite (250 g)
  • 1 ardei rosu (100 g curatat)
  • 1/2 radacina de telina
  • 5 l apa
  • 1 ramura de cimbru
  • 2 lg leustean uscat
  • fulgi de chili (ardei iute)
  • 800 ml bors proaspat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
  • sare
  • piper

Cum procedezi:
1.  Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot.
2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura de cimbru si lasa sa fiarba 15-20 minute apoi adauga borsul si mai lasa 5-10 minute la foc potrivit.
3. Opreste focul, adauga uleiul, leusteanul si fulgii de chili. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna!
 Nota: Puteti folosi verdeturi proaspete daca aveti.
         Puteti folosi pastai proaspete.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.