duminică, 13 iulie 2014

Prajitura cu zmeura, fara zahar


  De cand s-a copt zmeura in gradina visez la bunatati cu zmeura, iar cand am primt cosul cu produse de la Remedia aveam pe lista si o reteta cu zmeurica.

   Ei bine, va spuneam in postarea trecuta despre Green Sugar, indulcitorul care mi-a facut vara mai usoara. Nu numai ca nu schimba gustul alimentelor ca alti indulcitori, dar are si 0 calorii.  E grozav pentru cei care sunt la dieta, dar si pentru persoanele care au diabet.
  Campania Delicii sanatoase de vara cu Green Sugar desfasurata pe Gustos m-a facut sa gatesc sanatos.
  Vedeti aici mai multe detalii despre acest produs.
Blat:
  • 2 oua foarte mari (XL)
  • 40g indulcitor Green Sugar
  • 70 g faina integrala de grau
  • 10 g cacao(11% grasime)
  • 1 varf cutit bicarbonat de amoniu
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt zeama lamaie/4 picaturi otet
Crema de zmeura:
  • 200 g zmeura 
  • 40 g indulcitor Green sugar
  • 1/2 lgt zeama lamaie/2 picaturi otet
  • 100 g smantana lichida (30% grasime)

Pentru asamblat:
  • 100 g smantana lichida
  • 4.5 g indulcitor Green Sugar
  • 180 g zmeura
Cum procedezi:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma.
3. Adauga peste ouale batute faina, cacaoa si bicarbonatul (de amoniu si de sodiu) stins cu zeama de lamaie/otet, si mixeaza pana la inglobarea totala a ingredientelor.
4. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute.
5. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie marginile si portioneaza-l in dreptungiuri de 7 x 4cm.

Crema de zmeura:
1. Pune zmeura intr-un vas impreuna cu indulcitorul si zeama de lamaie, la foc mic. Lasa pe foc pana cand scade lichidul (~ 8min) si obtii o compozitie groasa. Dupa ce s-a ingrosat lasa sa se raceasca complet (eu grabesc procesul de racire punand vasul cu zmeura intr-un alt vas in care am pus apa rece).
2. Mixeaza smantana lichida pana cand capata volum si consistenta, apoi inglobeaza in ea zmeura.

Asamblare:
1. Pune pe fiecare dreptunghi cate 2 lingurite de crema de zmeura.
2. Pe 6 dreptunghiuri pune cate 6 bucati de zmeura, apoi pune celelalte dreptunghiuri deasupra.
3. Mixeaza smantana lichida cu indulcitorul (4.5 g) pana capata volum si cosnistenta.
4. Pune frisca intr-un pos cu varf stelat si orneaza fiecare prajiturica, apoi pune cate o zmeura pe fiecare mot de frisca.

S-aveti pofta!









 


 
 
 
 



5 comentarii:

  1. Faina este prajitura ta! si ce poze frumoase faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase poze si o reteta delicioasa pentru vara.

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit, putem manca fara numar, daca n-are zahar, nu-i asa? ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arată prăjiturelele, mânca-le-aș eu pe ele, pe toate! Sau măcar una, de-aș putea să iau! :)))

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.