vineri, 27 iunie 2014

Cheesecake cu ciocolata (2)

   Recunosc sunt fan ciocolata si branza. Asa ca m-am gandit sa le combin, sa fac un cheesecake tras
in ciocolata delicioasa.:) Ce ziceti, vreti o portie?:D Eu inca salivez cand ma gandesc la cat de bun a fost. :"> 

  Ingrediente:
  • 1280 g branza dulce de vaci
  • 200 g smantana (20% grasime)
  • 170 g zahar
  • 2 oua (de tara am folosit eu)
  • 3 lg faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 picaturi esenta de pepene galben
    Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana lichida
    Decor: 
  • fulgi de migdale
  • 50 g ciocolata

    Cum procedezi:
1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si zaharul, si  mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smantana si esenta, si mixeaza bine.
2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.
3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei  spatule/linguri. 
4. Toarna compozitia intr-o tava  (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 1h si 20 min. 
5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.

 Glazura si asamblare:
1. Intr-o cratita cu fund dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.
2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, sub gratar pune un platou si toarna glazura deasupra prajiturii. Muta apoi cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata.

Enjoy!

 Nota: - in locul esentei de pepene poti utiliza orice alta aroma iti este pe plac.
         - poti folosi ciocolata cu lapte, in cazul in care cea amaruie nu-ti e pe plac. 
         - carliontii de ciocolata ii obtii razuind ciocolata (lasata la temperatura camerei) cu un curatator de legume.









2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.