Cheesecake cu caramel



 Nu stiu ce faceti voi cand e vreme ploioasa, insa eu am chef de copt ceva cu branza. Asa m-am trezit
dimineata cu un chef nebun sa gatesc mananc prajituri cu branza. Mmm, si cand imi amintesc cat e de bun salivez. :)) E atat de fin si de gustos cheesecake-ul asta, ca te lingi pe degete nu alta.

 Asadar ce ziceti, ne apucam de treaba?! :)

    Caramel:
  • 160 g zahar tos
  • 75 ml lapte/smantana lichida (30%grasime)
    Crusta:
  • 150 g biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 50 g ulei de palmier/unt
   Umplutura:
  • 600 g branza din iaurt
  • 3 oua medii
  • 65 g amidon din porumb
  • 35 g faina de grau
  • caramelul preparat anterior


Cum procedezi:
Caramel:
  Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta operatiune sa stai departe de cratita fiindca va stropi), amesteca si lasa-l la racit.

Crusta:
1. Pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixeaza-i pana cand ajung la o granulatie uniforma (sau ii poti pune intr-o punga rezistenta si zdrobeste-i cu un sucitor).  Adauga uleiul de palmier/untul si amesteca bine.
2. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul 18 cm (cu fund detasabil), pune compozitia in ea si netezeste-o cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ajunga si pe peretii vasului. Introdu tava la frigider.

Umplutura si asamblare:
1. Intr-un vas mixeaza bine branza cu caramelul.
2. Adauga ouale pe rand si mixeaza bine dupa fiecare.
3. Pune faina si amidonul si mixeaza pana la incorporare.
4. Scoate tava din frigider, toarna umplutura si introdu in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 50-60 minute. (Daca vrei sa nu-ti murdaresti cuptorul ai grija sa pui inca o tava dedesubt fiindca va curge ulei/unt)
5. O lasi sa se raceasca complet inainte de a o taia (preferabil 12 ore).

S-aveti pofta!

Nota: Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa, pentru 12-24 ore.
         Poti folosi mascarpone sau ricotta in locul branzei din iaurt.  















Comentarii

  1. O, si mie imi plac cheesecakeurile!! Mergea chiar si un sirop de capsuni alaturi ;-) puup

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.