luni, 2 iunie 2014

Chec aperitiv cu branza si cus-cus

  Nu stiu daca vi se intampla si voua, insa chiar daca sunt fan declarat al pastelor, nu intotdeauna cand
pregatesc paste se mananca tot. Asa am descoperit intr-o zi ca cus-cus-ul "merji di minuni" in chec (de fapt e mai mult un soufle) si m-am hotarat sa va zic si voua. Si ca bonus arata tare fain cu buburuzele de cus-cus prin el.

   Ingrediente:
  • 500 g branza dulce
  • 50 g cascaval
  • 1 albus
  • 5 galbenusuri
  • 2 fire ceapa verde
  • 600 g cuscus (gatit)
  • 50 g ardei gras rosu
  • 2 lg faina
  • 1 lgt rasa sare 
  • 1 legatura marar (optional)
   Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina. 
3. Adauga si couscous-ul gatit si amesteca cu o lingura pana la inglobarea totala a acestuia. 
4. Toaca ceapa marunt, taie cascavalul cubulete si pune-le peste branza impreuna cu faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare, adauga ardeiul taiat cubulete si amesteca bine.
5. Mixeaza albusul spuma tare cu un praf de sare si inglobeaza-l cu o spatula in compozitie.
 
6. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit.

S-aveti pofta!








3 comentarii:

  1. Si eu sunt fan paste, iar checul tau e tare imbietor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Oye pero que idea tan buena y que resultón queda, me ha encantado!!!!!!!!
    Besazos.

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.